Vi steger sej, og lader den simre i en fantastisk sauce med basilikum, fløde og grøntsagsbouillon. Samtidig koger vi kartofler, som vi derefter vender med smør. Vi laver også en frisk kålsalat med gulerod, som vi vender i en spændende dressing med appelsinjuice og olivenolie. Vi topper herlighederne med græskarkerner, og så er maden færdig.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
400 g
Små kartofler
1 stk
Gulerod
150 g
Kålblanding, skåret
1 stk
Appelsin
1 pakke
Græskarkerner
(Kan indeholde Nødder, Jordnødder, Sesam)
150 ml
Madlavningsfløde
(Indeholder Mælk)
1 pose
Basilikum
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder Selleri)
250 g
Sej
(Indeholder Fisk)
1 spsk
Smør (trin 1)
¼ tsk
Salt (trin 1)
1 spsk
Olivenolie (trin 2)
¼ tsk
Salt (trin 2)
¼ tsk
Salt (trin 4)
1 spsk
Smør (trin 4)
¼ tsk
Salt (trin 5)
1 spsk
Vand (trin 5)
Bring en mellemstor gryde med saltet vand i kog.
Kog i 12-15 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv, og hæld vand fra.
Tilsæt smør [1 spsk | 2 spsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og peber, og stil til side under låg.
Imens, halver appelsin.
Bland appelsinsaft [2 spsk | 4 spsk], olivenolie [1 spsk | 2 spsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i en mellemstor skål.
Riv gulerod (uskrællet) groft.
Vend gulerod og kålblanding i skålen med dressing, og stil til side.
Hak basilikum fint.
Dup fisk tør med køkkenrulle, og krydr med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].
Smelt smør [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg fisk i 2-3 min på den ene side.
Vend fisk, tilsæt madlavningsfløde, basilikum, grøntsagsbouillon, vand [1 spsk | 2 spsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber, og steg videre i 2-3 min, eller indtil fisken er gennemtilberedt og saucen er let tyknet.
TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.
Anret kartofler, fisk og salat på tallerkener.
Top fisk med sauce.
Drys med græskarkerner.