Så blev det endelig lørdag og tid til at forkæle familien med luksus kød og fantastiske tilbehør. I aften byder vi på en klassisk menu bestående af perfekt stegt steak, bearnaisesauce med ekstra estragon og sprøde kartoffelbåde. Et spændende tilbehør er grønne bønner og lilla gulerødder, som gratineres med panko og ost!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
300 g
Angus Striploin
500 g
Kartofler
4 g
Panamad
100 g
Bearnaisesauce
(Indeholder Mælk)
½ pose
Estragon
75 g
Grønne bønner
15 g
Panko
(Indeholder Gluten, Hvede)
1 stk
Gulerod
20 g
Finrevet ost
(Indeholder Mælk, Æg)
½ stk
Hvidløgsfed
2 spsk
Olivenolie (trin 2)
Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Tag bøffer ud af køleskabet, og krydr med et nip salt*. Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm både. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, og drys med Panamad. Krydr med et stort nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 25-30 min, eller indtil gyldne.
Hak estragon [½ pose, 2P] fint. Pres eller hak hvidløg [1/2 stk, 2P] fint. Skær gulerod (uskrællet) i 1/2 cm tykke stave. Skær ender af grønne bønner [½ pose, 2P]. Bland hvidløg, panko [1/2 pose, 2P], finrevet ost, olivenolie* [2 spsk I 4 spsk] og et nip salt* og peber* i en lille skål.
Fordel gulerod og grønne bønner i hver sin side på en bageplade med bagepapir. Top grønne bønner med panering. Dryp gulerod med en smule olivenolie*. Bag i ovnen i 10-12 min, når kartoflerne har 15 min tilbage.
Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på høj varme. Steg bøffer i 1 min på hver side. Skru ned til middelhøj varme, og steg videre i 1-2 min på hver side for medium-rare. Overfør til en foliepakke, og lad hvile. TIP: Steg i yderligere 1-2 min for gennemstegt.
Opvarm bearnaisesauce og estragon i en mellemstor gryde på middel varme i 2-3 min, eller indtil gennemvarmet, når grøntsagerne har 5 min tilbage i ovnen. Skær bøffer i tynde skiver, og krydr med et nip og peber*.
Anret kartofler, bøffer, gulerod og grønne bønner på tallerkener. Top bøffer med kødsaft fra foliepakken og bearnaisesauce.