Ugens fisk behøver slet ikke være kedelig. Her har vi sat sammen en fortryllende kombination af velsmagende og farverige ingredienser. I aften byder vi nemlig på perfekt stegt laks, som serveres med ovnbagte kartofler og broccoli. Vidunderligt tilbehør er en smuk grøn rucoladressing med hvidløg og citron.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
500 g
Kartofler
250 g
Broccoli
½ stk
Hvidløgsfed
40 g
Rucola
20 g
Finrevet ost
(Indeholder Mælk, Æg)
½ stk
Citron
75 ml
Fraiche
(Indeholder Mælk)
250 g
Laksefilet
(Indeholder Fisk)
¼ tsk
Salt (trin 4)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær kartofler (uskrællet) i både.
Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med salt og peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
Skær broccoli i små buketter og stokken i 2 cm tern.
Pres eller hak hvidløg [½ stk, 2P] fint.
Skyl rucola, og hak halvdelen fint.
Skær citron [½ stk, 2P] i både.
Fordel broccoli på bagepladen, når kartoflerne har 12 min tilbage, og dryp med olivenolie.
Bland hakket rucola, hvidløg, fraiche, citronsaft [1 tsk | 2 tsk], salt og peber i en lille skål.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Dub fisk tør med køkkenrulle, og krydr med salt [1/4 tsk I 1/2 tsk].
Steg fisk med skindsiden nedad i 3-4 min. Vend fisk, og steg videre i 3-5 min, eller indtil gylden og gennemstegt.
TIP: Fisken er færdig, når kødet er mat i midten.
Vend færdigbagte kartofler og broccoli med resterende rucola og finrevet ost på bagepladen.
Anret kartofler, fisk og rucoladressing på tallerkener.
Server med resterende citronbåde.