I aften går den kulinariske rejse til Asien, og vi frister med karakteristiske ingredienser, i spændende kombinationer. Vi laver kødboller med ingefær i farsen, og vender dem derefter i asiatisk woksauce sammen med stegt peberfrugt. Vi serverer vores ingefærkødboller med velduftende hvidløgsris med gulerod og stegt pak choi.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Ingefær
225 g
Hakket oksekød
12.5 g
Rasp
(Indeholder Gluten, Hvede)
1 stk
Pak choi
1 stk
Peberfrugt
1 stk
Gulerod
75 g
Asiatisk woksauce
(Indeholder Gluten, Sulfitter, Hvede, Sesam, Soja)
150 g
Langkornede hvide ris
½ spsk
Olivenolie (trin 1)
3 dl
Vand (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
1 stk
Æg (trin 2)
½ tsk
Salt (trin 2)
1 spsk
Olivenolie (trin 3)
Pres eller hak hvidløg fint.
Opvarm olivenolie [½ spsk | 1 spsk] i en mellemstor gryde på middel varme.
Svits hvidløg i 30 sek, eller indtil velduftende.
Tilsæt vand [3 dl | 5,5 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 14 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Riv ingefær (uskrællet) fint.
Bland hakket oksekød, rasp [½ pose, 2P], æg [1 stk | 2 stk], ingefær [2 tsk | 4 tsk], salt [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip peber i en stor skål.
Form fars til kødboller (4 pr. person), og overfør til en tallerken.
Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg kødboller i 10-12 min, eller indtil gyldne og gennemstegte, og overfør til en tallerken.
VIGTIGT: Kødbollerne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Imens, halver pak choi.
Riv gulerod (uskrællet) groft.
Skær peberfrugt i 1 cm strimler.
Opvarm samme stegepande på middelhøj varme.
Steg pak choi med salt og peber i 2 min på hver side, og overfør til en tallerken.
Steg peberfrugt i 2-3 min, eller indtil møre. Tilsæt asiatisk woksauce og et skvæt vand, og rør rundt i 30 sek, eller indtil gennemvarmet.
Tilsæt kødboller, vend sammen.
Vend gulerod i gryden med færdigkogt ris.
Anret hvidløgsris i dybe tallerkener.
Top med pak choi, peberfrugt og kødboller.
Dryp med asiatisk woksauce.