I aften laver vi lækre koftas, der får et spændende twist af, at farsen indeholder Panamad og hvidløg. Farverigt og indbydende tilbehør er tabouleh med bulgur, agurk, tomat, peberfrugt, tranebær og spinat. Vi topper med cremet yoghurt og smukt grøn mynte, og så er maden færdig!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
4 g
Panamad
75 ml
Fraiche
(Indeholder Mælk)
1 stk
Tomat
1 pose
Mynte
1 stk
Agurk
12.5 g
Rasp
(Indeholder Gluten, Hvede)
1 stk
Hvidløgsfed
250 g
Hakket svine-/kalvekød
85 g
Bulgur
(Indeholder Hvede, Gluten)
½ stk
Granatæble
60 g
Spinat
2.5 dl
Vand til bulgur
¼ tsk
Salt til bulgur
1 stk
Æg til koftas
½ tsk
Salt til koftas
½ tsk
Salt til salat
Bring vand i kog i en gryde.
Tilsæt bulgur og salt, og kog under låg på middellav varme i 9-10 min, eller indtil ‘al dente'.
Pres eller hak hvidløg fint.
Bland hakket svine-/kalvekød, Panamad, æg, rasp, hvidløg, salt og et nip peber i en skål.
Form fars til 8 cm lange koftaer (3 pr. person).
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg koftaer i 2-3 min, eller indtil brunet.
Sænk til middel varme, og steg videre i 6-7 min, eller indtil gennemstegte.
VIGTIGT: Koftaerne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Hak agurk og tomat groft.
Hak mynte fint.
Skyl spinat.
Rul granatæble på bordpladen, og skær over på midten. Overfør granatæble til en skål med vand, og løsn frøene med fingrene. Lad frøene falde til bunds, og fjern det hvide frugtkød på toppen. Skyl frø under koldt vand i en si.
TIP: Ved at fjerne frøene i vand, undgår du, at frugtsaften smitter af.
Imens, bland bulgur, agurk, tomat, spinat og granatæble i en skål.
Krydr med salt og et nip peber.
Anret granatæbletabouleh og koftaer i dybe tallerkener.
Top med fraiche.
Drys med mynte.