I aften frister vi med et sikkert kort, som hele familien vil elske. Pandestegte svine- og kalvekødsbøffer får et ekstra twist af, at der er ketchup i farsen. Svampesaucen bliver vidunderligt cremet af fløde, og æblesalaten med selleri er frisk tilbehør. Og lad os ikke glemme de kogte kartofler, som vi blander med smør og frisk persille.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
250 g
Hakket svine-/kalvekød
½ stk
Løg
1 pakke
Madlavningsfløde
(Indeholder Mælk)
12.5 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
200 g
Champignon
400 g
Små kartofler
1 pose
Bredbladet persille
1 stk
Bladselleri
(Indeholder Selleri)
1 stk
Æble
25 g
Rasp
(Indeholder Gluten, Hvede)
1 stk
Æg (trin 2)
1 spsk
Ketchup (step 2)
½ tsk
Salt (trin 2)
1 spsk
Olivenolie (trin 2)
¼ tsk
Salt (trin 5)
1 spsk
Smør (trin 5)
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Kog kartofler i 12-15 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv, og hæld vand fra. Krydr med et nip salt og peber, og stil til side med låg på.
Imens, riv løg [½ stk, 2P] groft.
Bland hakket svine-/kalvekød, løg, æg [1 stk | 2 stk], rasp, ketchup [1 spsk | 2 spsk] og salt [½ tsk | 1 tsk] i en stor skål.
Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme. Form fars til bøffer (3 pr. person), og steg i 2-3 min, eller indtil gyldne og gennemstegte. Overfør til en tallerken, og dæk med sølvpapir.
VIGTIGT: Bøfferne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Imens, skær svampe i 1 cm tern.
Opvarm samme stegepande (tilsæt en smule olivenolie ved behov) på middelhøj varme.
Steg svampe i 3-4 min, eller indtil gyldne og brunet, og krydr med et nip salt.
Imens, skær æble i tynde, halve skiver.
Skær bladselleri i tynde skiver.
Hak persille groft.
Bland æble, bladselleri, persille og et nip salt i en mellemstor skål. Tilsæt eventuelt en smule olivenolie.
Sænk varmen på stegepanden til lav.
Tilsæt madlavningsfløde, sojasauce [1/2 pakke, 2P], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et stort nip peber, og lad simre i 1-2 min.
Vend kartofler med smør [1 spsk | 2 spsk] i gryden lige inden servering.
Anret bøffer, kartofler og æblesalat på tallerkener.
Top bøffer med svampesauce.