Vi kategoriserer en opskrift som “Klimavenlig”, når den udleder min. 50% mindre CO₂ end et gennemsnitligt HelloFresh-måltid. Du kan finde mere information i vores Hjælpecenter.
Teriyakisauce er en japansk sauce karakteriseret ved sin søde og syrlige smag. I aften steger vi panerede østershatte og vender dem derefter i teriyakisauce. Vi serverer dem med 'sushi style'-ris, en frisk glaskålssalat med gulerod, lime, chili, sesamfrø, koriander og forårsløg. Retten toppes med spicy asiatisk mayonnaise.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
200 g
Østershatte
150 g
Jasminris
50 g
Vegansk asiatisk mayonnaise
(Indeholder Soja, Hvede, Gluten, Sesam)
10 g
Sesamfrø
(Indeholder Sesam Kan indeholde Nødder, Jordnødder)
½ stk
Glaskål, hvid
1 stk
Gulerod
½ g
Chiliflager
75 g
Teriyakisauce
(Indeholder Gluten, Hvede, Soja)
½ stk
Lime
1 pose
Koriander
1 stk
Forårsløg
12 ml
Hvidvinseddike
(Indeholder Sulfitter)
½ tsk
Salt (trin 1)
3 dl
Vand (trin 1)
¼ tsk
Salt (trin 2)
½ spsk
Olivenolie (trin 2)
2 spsk
Hvedemel (trin 3)
¼ tsk
Salt (trin 3)
2 tsk
Sukker (trin 1)
1 spsk
Vand (trin 5)
1 spsk
Olivenolie (trin 4)
Bring vand [3 dl | 6 dl] i kog i en mellemstor gryde.
Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
Rør hvidvinseddike og sukker [2 tsk | 4 tsk] i gryden med ris lige inden servering.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Imens, riv gulerod (uskrællet) groft.
Skræl glaskål [1/2 stk, 2P], og skær i 1 cm tern.
Halver lime [½ stk, 2P].
Hak forårsløg fint og koriander groft.
Bland glaskål, gulerod, et stort skvæt limesaft, chiliflager [1/2 pakke, 2P], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], sesamfrø, koriander, forårsløg og olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] i en stor skål.
Bland hvedemel [2 spsk | 4 spsk] og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en stor skål.
Vend svampe i skålen.
Hæld olivenolie i en stor stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme.
Steg svampe ad omgange i 5-6 min, eller indtil sprøde og gyldne.
Overfør til en tallerken med køkkenrulle.
Opvarm samme stegepande (tør først af) på middel varme.
Tilsæt teriyakisauce og vand [1 spsk | 2 spsk], og lad simre i 1-2 min, eller indtil gennemvarmet.
Tilsæt svampe lige inden servering, og vend forsigtigt sammen.
Anret ris, svampe og salat på tallerkener.
Top med asiatisk mayonnaise.