I aftens opskrift har grillost hovedrollen, og vi byder på en fantastisk smagsoplevelse, når vi panerer den velsmagende ost i panko og vores skønne krydderiblanding som vi kalder Hvide Løjer & Urter. Vi bikser også en cremet kartoffelsalat sammen med crème fraiche, radiser, skalotteløg og spinat, og så topper vi med frisk dild.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
400 g
Små kartofler
125 g
Radiser
1 stk
Skalotteløg
60 g
Spinat
(Kan indeholde Selleri)
12 g
Grov sennep
(Indeholder Sennep)
75 ml
Crème fraiche
(Indeholder Mælk)
1 pose
Dild
200 g
Grillost
(Indeholder Mælk)
4 g
Hvide Løjer & Urter
25 g
Panko
(Indeholder Gluten, Hvede)
1 stk
Citron
1 stk
Æg (trin 3)
2 spsk
Hvedemel (trin 3)
½ tsk
Salt (trin 5)
1 spsk
Olivenolie (trin 4)
Bring en mellemstor gryde med saltet vand i kog.
Halver kartofler (uskrællet).
Kog i 10-12 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv.
Hæld vand fra, og lad køle af.
Imens, skær radiser i tynde skiver.
Hak skalotteløg fint.
Skyl spinat, og hak groft.
Hak dild fint.
Halver citron.
Skær grillost i 2 cm skiver (2 pr. person).
Pisk æg [1 stk I 2 stk] i en dyb tallerken.
Bland panko, Hvide Løjer & Urter og et stort nip peber i en anden dyb tallerken.
Kom hvedemel [2 spsk | 4 spsk] i en tredje dyb tallerken.
Vend grillost i hvedemel, derefter i æg og til sidst i panko.
Hæld olivenolie i en stor stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme.
Steg grillost i 3-4 min på hver side, eller indtil gylden, og overfør en tallerken med køkkenrulle.
TIP: Tilsæt mere olivenolie, hvis grillosten sidder fast i panden. - Steg ad omgange ved behov.
Vend kartofler med crème fraiche, sennep, citronsaft [1 spsk | 2 spsk], radiser, skalotteløg, spinat, dild (gem lidt til anretning), salt [1/2 tsk | 1 tsk] og peber i en mellemstor skål.
TIP: Spring senneppen over, eller brug mindre, hvis ikke alle er til smagen.
Anret kartoffelsalat og grillost på tallerkener.
Drys med resterende dild.