Paneret grillost
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Paneret grillost

Paneret grillost

med cremet kartoffelsalat og frisk dild

I aftens opskrift har grillost hovedrollen, og vi byder på en fantastisk smagsoplevelse, når vi panerer den velsmagende ost i panko og vores skønne krydderiblanding som vi kalder Hvide Løjer & Urter. Vi bikser også en cremet kartoffelsalat sammen med crème fraiche, radiser, skalotteløg og spinat, og så topper vi med frisk dild.

Tags:
Hurtig
Vegetarisk
Børnevenlig
Allergener:
Sennep
Mælk
Gluten
Hvede

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

400 g

Små kartofler

125 g

Radiser

1 stk

Skalotteløg

60 g

Spinat

(Kan indeholde Selleri)

12 g

Grov sennep

(Indeholder Sennep)

75 ml

Crème fraiche

(Indeholder Mælk)

1 pose

Dild

200 g

Grillost

(Indeholder Mælk)

4 g

Hvide Løjer & Urter

25 g

Panko

(Indeholder Gluten, Hvede)

1 stk

Citron

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 stk

Æg (trin 3)

2 spsk

Hvedemel (trin 3)

½ tsk

Salt (trin 5)

1 spsk

Olivenolie (trin 4)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3526 kJ
Kalorier (kcal)843 kcal
Fedt49.3 g
Mættet fedt31 g
Kulhydrat62.1 g
Sukker9.8 g
Protein38.1 g
Salt5.2 g

Redskaber

Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Kog kartofler
1

Bring en mellemstor gryde med saltet vand i kog.

Halver kartofler (uskrællet).

Kog i 10-12 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv.

Hæld vand fra, og lad køle af. 

Forbered råvarer
2

Imens, skær radiser i tynde skiver.

Hak skalotteløg fint.

Skyl spinat, og hak groft.

Hak dild fint.

Halver citron.

Skær grillost i 2 cm skiver (2 pr. person).

Paner grillost
3

Pisk æg [1 stk I 2 stk] i en dyb tallerken.

Bland panko, Hvide Løjer & Urter og et stort nip peber i en anden dyb tallerken.

Kom hvedemel [2 spsk | 4 spsk] i en tredje dyb tallerken.

Vend grillost i hvedemel, derefter i æg og til sidst i panko.

Steg grillost
4

Hæld olivenolie i en stor stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme. 

Steg grillost i 3-4 min på hver side, eller indtil gylden, og overfør en tallerken med køkkenrulle. 

TIP: Tilsæt mere olivenolie, hvis grillosten sidder fast i panden. - Steg ad omgange ved behov.

Lav kartoffelsalat
5

Vend kartofler med crème fraiche, sennep, citronsaft [1 spsk | 2 spsk], radiser, skalotteløg, spinat, dild (gem lidt til anretning), salt [1/2 tsk | 1 tsk] og peber i en mellemstor skål.

TIP: Spring senneppen over, eller brug mindre, hvis ikke alle er til smagen.

Server
6

Anret kartoffelsalat og grillost på tallerkener.

Drys med resterende dild.