Paneret steak og cremet sovs
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Paneret steak og cremet sovs

Paneret steak og cremet sovs

med grov kartoffelmos og hvidløgsstegte bønner

Kød, kartofler og grøntsager kan tilberedes på mange måder. Prøv denne spændende opskrift med mange forskellige smage. Vi panerer steak i skønne cajun-krydderier, og steger den derefter til perfektion. Vi serverer kartofler i form af grov kartoffelmos med fløde. Vidunderligt tilbehør er hvidløgsstegte grøntsager, en dejlig sovs med Worcestershire sauce, og frisk persille.

Allergener:
Sulfitter
Mælk
Soja
Gluten
Byg
Sennep

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Angus Striploin

4 g

Ay Cajun-ba

(Indeholder Sulfitter)

500 g

Bagekartoffel

150 g

Grønne bønner

2 stk

Hvidløgsfed

1 pose

Bredbladet persille

1 pakke

Madlavningsfløde

(Indeholder Mælk)

1 stk

Worcestershire sauce

(Indeholder Soja, Gluten, Byg, Sennep)

4 g

Oksebouillon

½ stk

Citron

1 stk

Gulerod

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt (trin 1)

1 spsk

Smør (trin 2)

3 spsk

Hvedemel (trin 3)

¼ tsk

Salt (trin 3)

1 stk

Æg (trin 3)

1 spsk

Olivenolie (trin 4)

½ spsk

Smør (trin 5)

½ spsk

Hvedemel (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)4146 kJ
Kalorier (kcal)991 kcal
Fedt55.7 g
Mættet fedt25.6 g
Kulhydrat78.2 g
Sukker15.2 g
Protein47 g
Salt3.8 g

Redskaber

Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Lav kartoffelmos
1

Tag bøffer ud af køleskabet, og krydr med et nip salt og peber og halvdelen af Ay Cajun-ba.

Bring en mellemstor gryde med saltet vand i kog.

Skær kartoffel (uskrællet) i 2 cm tern, og kog i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, og tilsæt madlavningsfløde [3 spsk | 6 spsk] og salt [½ tsk | 1 tsk]. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel, og stil til side med låg på.

TIP: Tilsæt en klat smør for en mere cremet mos.

Steg grøntsager
2

Imens, skær gulerod (uskrællet) i 1 cm stave.

Skær citron [1/2 stk, 2P] i både.

Skær ender af grønne bønner. 

Hak hvidløg og halvdelen af persille fint.

Smelt smør [1 spsk | 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg gulerod og grønne bønner i 4-5 min. Tilsæt hakket persille og halvdelen af hvidløg, og steg videre i 1-2 min. Krydr med et stort nip salt og peber, og overfør til en tallerken.

Paner kød
3

Imens, bland hvedemel [3 spsk | 6 spsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], resterende Ay Cajun-ba og et stort nip peber i en dyb tallerken.

Pisk æg [1 stk | 2 stk] og madlavningsfløde [1 spsk | 2 spsk] i en anden dyb tallerken.

Vend bøffer i æg og derefter i mel.

TIP: Tilsæt mere madlavningsfløde [2 spsk | 4 spsk], hvis du ikke har æg.

Steg bøffer
4

Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i samme stegepande (tør af først) på høj varme.

Steg bøffer i 1 min på hver side. Sænk til middelhøj varme, og steg videre i 1-2 min på hver side for medium-rare.

Overfør til en tallerken, og lad hvile indtil servering. 

TIP: Steg i yderligere 1-2 min for gennemstegt.

Lav sauce
5

Opvarm samme stegepande på middel varme.

Tilsæt smør [1/2 spsk | 1 spsk], hvedemel [1/2 spsk | 1 spsk] og resterende hvidløg, og lad simre i 30 sek. Tilsæt oksebouillon, Worcestershire sauce og resterende madlavningsfløde, og lad simre under omrøring i 1-2 min, eller indtil let tyknet.

Smag til med salt og peber, og tag panden af varmen.

Server
6

Anret bøffer, kartoffelmos og grøntsager på tallerkener.

Top med sauce og et skvæt citronsaft.

Drys med resterende persille.