Paneret mad er syndigt godt og som regel altid en favorit blandt børn i alle aldre. I aften pankopanerer vi svinekød og krydrer det med vores egen krydderiblanding, som vi kalder Mamas Favorit. Vi serverer vores kød med søde fritter, en frisk salat med æble og spinat og cremet hvidløgsmayonnaise.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Citron
25 g
Mayonnaise
(Indeholder Æg, Sennep)
75 ml
Fraiche
(Indeholder Mælk)
30 g
Spinat
10 g
Græskarkerner
(Kan indeholde Spelt, Jordnødder, Sesam, Hvede, Havre, Nødder, Byg, Kamut, Rug)
450 g
Sød kartoffel
½ stk
Hvidløgsfed
50 g
Panko
(Indeholder Gluten, Hvede)
4 g
Ay Cajun-ba
(Indeholder Sulfitter)
300 g
Svinekamfilet
1 stk
Æble
½ tsk
Salt til kartofler
¼ tsk
Salt til kød
2 spsk
Mel til panering
¼ tsk
Salt til panering
1
Æg til panering
½ spsk
Olie til salat
¼ tsk
Salt til salat
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær kartoffel (uskrællet) til 1 cm fritter.
Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 20-30 min, eller indtil møre.
TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.
Imens, skær svinekød i 2 cm strimler på et andet skærebræt, og krydr med salt.
Bland hvedemel, salt og et nip peber i en dyb tallerken.
Pisk æg i en anden dyb tallerken.
Bland panko, Ay Cajun-ba og et nip peber i en tredje dyb tallerken.
Vend svinekød i hvedemel, derefter i æg og til sidst i panering. Overfør til en tallerken.
Hæld olivenolie i en stor stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme.
Steg svinekød i 3-4 min på hver side, eller indtil gylden og gennemstegt, og overfør til en tallerken med køkkenrulle.
TIP: Tilsæt mere olivenolie, hvis kødet sidder fast i panden. - Steg ad omgange ved behov.
Imens, skær æble i tynde, halve skiver.
Skyl spinat.
Pres eller hak hvidløg fint.
Skær citron i både.
Bland mayonnaise, hvidløg og fraiche i en lille skål.
Bland æble, spinat, græskarkerner, olivenolie, et skvæt citronsaft, salt og et nip peber i en mellemstor skål lige inden servering.
Anret svinekød, spinatsalat og søde fritter på tallerkener.
Server med hvidløgsmayonnaise.