Ugens fiskeret byder på masser af lækre ingredienser. Vi krydrer torsk med vores skønne krydderiblanding med paprika, og steger den derefter til perfektion. Vi koger kartofler og blander dem med citron, purløg og smør. Vi serverer paprikakrydret torsk og citronkartofler med nordisk salat med æble, gulerod og kål.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
250 g
Torsk
(Indeholder Fisk)
4 g
Mamas Favorit
(Indeholder Æg)
400 g
Små kartofler
½ stk
Citron, økologisk
1 pose
Purløg
1 stk
Gulerod
1 stk
Æble
75 g
Spidskål, skåret
½ pakke
Fraiche
(Indeholder Mælk)
1 spsk
Smør (trin 5)
1 spsk
Olivenolie (trin 3)
Bring en stor gryde med saltet vand* i kog. Kog kartofler 12-15 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv.
Hak purløg [½ pose, 2P] fint. Riv citronskal [½ stk, 2P], og halver citron. Skær æble i tynde, halve skiver. Skræl gulerod (uskrællet) til lange, tynde bånd.
Bland olivenolie* [1 spsk | 2 spsk], et stort skvæt citronsaft og et nip salt* og peber* i en skål. Tilsæt æble, gulerod og spidskål [½ pose, 2P], og vend sammen.
Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme. Dub fisk tør med køkkenrulle, og krydr med Mamas Favorit og et nip salt* og peber*. Steg fisk i 2-3 min på hver side. TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.
Hæld vand fra kartofler, og vend med smør* [1 spsk | 2 spsk], purløg (gem lidt til anretning) og citronskal i gryden. Smag til med salt* og peber*.
Anret fisk, kartofler og salat på tallerkener. Top med fraiche og resterende purløg.