Hvad med vegetarisk aftensmad i aften? Ratatouille med pasta er en virkelig lækker ret at forgylde din hverdag med. Stegte grøntsager, hvor lækre smagsnuancer er blevet lokket frem, forener sig pænt med en smagsrig tomatsauce og mættende tagliatelle. Frisk basilikum giver retten farve og friskhed, og lagret ost giver både salthed og umami, hvilket yderligere øger smagsintensiteten. Mums!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Løg
1 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Tomat
1 stk
Aubergine
1 stk
Rød peberfrugt
1 pose
Basilikum
300 g
Tomatsauce
20 g
Finrevet ost
8 g
Grøntsagsbouillon
250 g
Tagliatelle
(Indeholder Æg, Gluten, Hvede Kan indeholde Soja, Æg, Sennep)
¼ tsk
Salt
Bring en gryde med letsaltet vand* i kog. Skær løg i tynde, halve skiver. Skær aubergine [1/2 stk, 2 pers.], tomat og peberfrugt i 1 cm tern. Pres eller hak hvidløg fint. Hak basilikum groft.
Kog pasta i 4-5 min, eller indtil ‘al dente’. Gem en smule pastavand [1 dl, 2 pers. | 2 dl, 4 pers.]. Si vand fra. Hæld pasta tilbage i gryden. Vend med en smule olivenolie*.
Opvarm en smule olivenolie* i en stor gryde ved middelhøj varme. Steg løg, aubergine med et nip salt* i 3-4 min. Tilsæt peberfrugt og tomat. Steg i 3-4 min. Tilsæt hvidløg. Steg i 1 min.
Tilsæt tomatsauce, grøntsagsbouillon, pastavand, basilikum (gem lidt til anretning) og salt* [1/4 tsk, 2 pers. | 1/2 tsk, 4 pers.].
Vend pasta i panden med tomatsauce og grøntsager. Lad simre i 3-5 min.
Anret pasta i dybe tallerkener. Top med revet ost og resterende basilikum.