Peruviansk torsk
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Peruviansk torsk

Peruviansk torsk

med limeris og sprøde tortillachips

I aften går den kulinariske rejse til Peru og vi laver en vidunderlig ret med torsk, som først steges og derefter blandes med avocado og marineret rødløg, agurk og chili. Fantastisk tilbehør er cremet limeris, fraiche og sprøde tortillachips.

Tags:
Hurtig
Hvedefri
Allergener:
Fisk
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Torsk

(Indeholder Fisk)

150 g

Jasminris

1 stk

Lime

½ stk

Rød chili

½ stk

Rødløg

1 stk

Agurk

1 pose

Mynte & koriander

37.5 g

Tortillachips

(Kan indeholde Mælk)

1 stk

Avocado

½ pakke

Fraiche

(Indeholder Mælk)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 dl

Vand (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 1)

1 tsk

Salt (trin 2)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)2818 kJ
Kalorier (kcal)674 kcal
Fedt20 g
Mættet fedt5.5 g
Kulhydrat78.2 g
Sukker4.9 g
Protein33.8 g
Salt4.2 g

Redskaber

Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Bring vand* [3 dl | 6 dl] i kog i en gryde. Skær lime i både. Tilsæt ris og salt* [½ tsk | 1 tsk], sænk til lav varme, og kog under låg i 12 min. Tag gryden af varmen, tilsæt et skvæt limesaft, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet. TIP: Fjern ikke låget!

Bland grøntsager
2

Flæk chili [½ stk, 2P], fjern kerner og skær i tynde skiver. Skær rødløg [1/2 stk, 2P] i tynde, halve skiver. Skær agurk i tynde, halve skiver. Bland rødløg, agurk, et nip chili, et stort skvæt limesaft og salt* [1 tsk | 2 tsk] i en skål. TIP: Spring chilien over, eller brug mindre, hvis ikke alle er til stærk mad.

Steg fisk
3

Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme. Dub fisk tør med køkkenrulle, og krydr med et nip salt* og peber*. Steg i 2-3 min på hver side. TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.

Forbered grøntsager
4

Halver avocado, og fjern sten. Grav indmad ud med en ske, og skær i 2 cm tern. Hak koriander og mynte groft.

Bland fisk og grøntsager
5

Vend avocado og urter (gem lidt til anretning) i skålen med grøntsager, når fisken næsten er færdigstegt. Tag panden med fisk af varmen, og del op i mindre stykker med en ske eller en gaffel. Vend forsigtigt fisk i skålen med grøntsager.

Server
6

Anret limeris på tallerkener.Top med fisk og grøntsager.Dryp med fraiche [1/2 pakke, 2P]. Drys med resterende urter og chili. Server med tortillachips.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image