Picadillo de carne er en traditionel ret i mange latinamerikanske lande og på Filippinerne. Basen er altid hakket oksekød og tomat, men resten af ingredienserne kan variere meget. I aften laver vi vores picadillo med peberfrugt, kommen, majs, rødløg og hvidløg. Du får hurtigt den perfekte tacosmag af den færdiglavede krydderiblanding Panamad. Server picadilloen med ris og fraiche, og pynt med purløg.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
½ pakke
Fraiche
(Indeholder Mælk)
1 dåse
Majs
4 g
Panamad
1 stk
Tomat
250 g
Hakket oksekød
2 g
Spidskommen, stødt
2 stk
Hvidløgsfed
150 g
Basmatiris
1 pose
Purløg
1 stk
Grøn peberfrugt
½ dåse
Tomatpuré
1 stk
Løg
3 dl
Vand (trin 1)
¼ tsk
Salt (trin 1)
1 dl
Vand (trin 4)
½ tsk
Salt (trin 4)
Bring vand* [3 dl | 6 dl] i kog i en gryde. Tilsæt ris og salt* [¼ tsk | ½ tsk], rør rundt, og kog under låg på lav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg. TIP: Fjern ikke låget!
Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg hakket oksekød med et nip salt* i 4-5 min, eller indtil brunet. VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Skær peberfrugt og tomat i 2 cm tern. Hak løg groft. Hæld væde fra majs. Pres eller hak hvidløg fint.
Tilsæt løg, peberfrugt, tomat, tomatpuré [1/2 dåse, 2P], Panamad, og spidskommen [1/2 pakke, 2P] til stegepanden, og steg i 2-3 min. Tilsæt majs, hvidløg, vand* [1/2 dl | 1 dl], salt* [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip peber*, og steg videre i 3-4 min.
Hak purløg groft. Tilsæt ris til stegepanden, og vend sammen. Smag til med salt* og peber*.
Anret piccadillo de carne i dybe tallerkener. Top med en klat fraiche. Drys med purløg.