I aften laver vi perfekt festmad - vidunderlig lam, der først steges og derefter bages færdig i ovnen, toppet med hvidløg og hakkede pistacienødder. Lammet får selskab i ovnen af timiankrydrede regnbuegulerødder og grønne bønner, som bages til perfektion! Vi serverer lam og grøntsager med kogte kartofler og en lækker rødvinssauce med hvidløg og timian.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
300 g
Lammeculotte
400 g
Små kartofler
2 stk
Gulerod
1 stk
Gulerod
150 g
Grønne bønner
1 pose
Timian
2 stk
Hvidløgsfed
60 g
Rødvinssauce
(Indeholder Sulfitter)
15 g
Pistacienødder
(Indeholder Nødder)
¼ tsk
Salt (trin 4)
1 spsk
Olivenolie (trin 4)
¼ dl
Vand (trin 5)
1 spsk
Smør (trin 5)
½ spsk
Olivenolie (trin 5)
¼ tsk
Salt (trin 5)
Tænd ovnen på 220°C/200°C (varmluft).
Tag lammeculotte ud af køleskabet.
Rids fedtsiden på kryds og tværs med 1 cm mellemrum, og krydr med et nip salt. Placer lammeculotte med fedtsiden nedad i en stegepande på middel varme, og steg i 8-9 min. Skru op til høj varme, og brun på alle sider i 30 sek.
Overfør til en bageplade med bagepapir, og bag i ovnen i 10 min.
Bring en gryde med saltet vand i kog.
Kog kartofler i 10-12 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv, og hæld vand fra.
Krydr med et nip salt og peber, og stil til side.
Del gulerødder (uskrællet) på langs.
Skær ender af grønne bønner.
Pluk timian.
Fordel gulerødder og grønne bønner i hver sin side på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, og krydr med et nip salt og peber. Drys gulerødder med halvdelen af timian, og bag i ovnen i 10-15 min, eller indtil møre.
TIP: Hold længst op på timianstilken, og træk dine fingre langs stilken for at frigøre bladene.
Pres eller hak hvidløg fint.
Hak pistacienødder fint.
Bland pistacienødder og salt [1/4 tsk | ½ tsk] på en tallerken.
Bland olivenolie [1 spsk | 2 spsk] og halvdelen af hvidløg i en skål.
Vend bagt lammeculotte i skålen med hvidløg og derefter i pistacienødder.
Placer med fedtsiden opad på samme bageplade, og bag videre i 5 min.
Opvarm olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] i samme stegepande på middelhøj varme.
Steg resterende hvidløg i 1-2 min, eller indtil velduftende.
Tilsæt resterende timian, smør [1 spsk | 2 spsk], rødvinssauce, vand [1/4 dl | 1/2 dl], salt [1/4 tsk | ½ tsk] og peber, og lad simre i 2-3 min.
Skær lammeculotte i tynde skiver.
Anret lammeculotte, kartofler, gulerødder og grønne bønner på tallerkener.
Drys med overskydende pistacienødder fra bagepladen.
Top med rødvinssauce.