Før nænsomt kniven gennem ægget, og lad den cremede æggeblomme flyde ud over de sprøde salatblade og friske fennikel. Oplev et festfyrværkeri af sur-søde smage, når de let forkullede majs møder den syrlige sennepsdressing. Serveres med lunt brød smurt med pesto.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 dåse
Majs
1 stk
Citron
150 g
Fraiche
½ stk
Fennikel
150 g
Radiser
90 g
Salat
1 pose
Purløg
½ stk
Baguette
60 g
Grøn pesto
(Indeholder Sulfitter, Mælk)
20 g
Solsikkefrø
25 g
Sennep
(Indeholder Sennep)
2 stk
Æg
Forvarm ovnen til 220°C/200°C varmluft. Bring en kasserolle letsaltet vand* i kog. Dræn majs. Opvarm en stegepande ved middelhøj varme, og steg majs i 8-10 min.
Skær citron i både. Bland fraiche, sennep, salt*, peber* og citronsaft [1 spsk til 2 pers. | 2 spsk til 4 pers.] i en skål.
Skær fennikel i tynde skiver. Skær radiser i kvarte. Bræk hjertesalat i store stykker. Snit purløg fint. Bland fennikel, radiser, salat, majs, en smule olivenolie*, salt* og peber* i en skål.
Varm brød [1/2 til 2 pers.] i ovnen i 7-8 min. Skær brød i 3 cm tykke skiver.
Rør rundt i det kogende vand, så der opstår en hvirvel. Hæld forsigtigt æg* ned i midten af hvirvlen. Vandet skal kun simre svagt. Kog i 3-4 min, eller indtil hviden er stivnet. Løft forsigtigt æg ud med en hulske, og læg det på køkkenpapir.
Anret salat i dybe tallerkener, læg æg* på toppen, og drys med solsikkefrø, purløg og dressing. Server med citronbåde og brød smurt med pesto.