Her kommer en opdateret version af en af vores mest populære opskrifter. Denne asiatiske poké bowl laver du med jasminris smagt til med aromatisk hvidløg og ingefær, og toppet med stegte svampe, gulerod og løg. Frisk agurk og syltede løg giver retten det lille ekstra, sammen med asiatisk dressing og et spejlæg på toppen. Yummie!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Ingefær
150 g
Jasminris
1 stk
Agurk, piccolo
stk
Agurk
1 stk
Gulerod
200 g
Brune champignon
1 stk
Rødløg
12.5 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
1 g
Chiliflager
½ stk
Lime
1 pose
Koriander
25 ml
Hvidvinseddike
25 g
Mayonnaise
(Indeholder Æg, Sennep)
20 g
Asiatisk dressing
(Indeholder Soja, Gluten, Hvede, Sesam)
10 g
Sesamfrø
efter behov
Sukker
2 stk
Æg
1 spsk
Smør
3.5 dl
Vand
Pres eller hak hvidløg fint. Riv ingefær. Smelt smør* med en smule olivenolie* i en gryde ved middel varme. Steg hvidløg og ingefær i 1 min. Tilsæt ris og vand*. Bring i kog. Sænk til lav varme. Lad simre under låg i 12 min. Tag gryden af varmen. Lad risene hvile i 10 min, eller indtil vandet* er absorberet.
Skær svampe i kvarte. Riv gulerod (uskrællet). Skær rødløg i tynde skiver. Riv limeskal. Skær lime i både. Skær agurk i tynde, halve skiver.
Bland asiatisk dressing og mayonnaise i en lille skål. Bland 1/2 rødløg, hvidvinseddike, vand* [3 spsk, 2 pers. | 6 spsk, 4 pers.] og et nip salt* og sukker* i en anden skål. Stil til side.
Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande ved middelhøj varme. Steg svampe, gulerod og resterende rødløg i 4-5 min. Tilsæt soja [1/2 pakke, 2 pers.], limeskal, et nip chiliflager (stærk!), en skvæt limesaft og et stort nip peber*. Steg i 1 min. Stil til side i en skål.
Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande ved middelhøj varme. Slå æg* ud i panden. Drys med et nip sesamfrø. Spejl æg* i 3-4 min. Krydr med salt* og peber*. Hak koriander groft. Si væde fra rødløg.
Anret ris, stegte grøntsager, agurk og syltet rødløg i dybe tallerkener. Top med spejlæg*, asiatisk mayodressing, koriander og resterende sesamfrø. Server med limebåde.