Ugens fisk behøver slet ikke være kedelig! Her har vi sat sammen en fortryllende kombination af velsmagende og farverige ingredienser. Perfekt stegt laks toppes med citronsmagende ponzudressing. Vidunderligt tilbehør er velduftende ingefærris, stegt pak choi, gulerod og hvidløg, og cremet sort sesammayonnaise!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
50 g
Vegansk sesammayonnaise
(Indeholder Gluten, Sesam, Soja, Hvede)
150 g
Jasminris
1 stk
Pak choi
250 g
Laksefilet
(Indeholder Fisk)
15 ml
Ponzudressing
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten, Sulfitter)
1 stk
Hvidløgsfed
2 tsk
Ingefær
½ stk
Glaskål, hvid
1 stk
Gulerod
½ spsk
Olie til stegning
3 dl
Vand til ris
½ tsk
Salt til ris
¼ tsk
Sukker til syltning
¼ tsk
Salt til fisk
¼ tsk
Salt til grøntsager
Riv ingefær fint.Opvarm olivenolie i en gryde på middel varme.Svits ingefær i 1-2 min.Tilsæt vand, og bring i kog. Tilsæt ris og salt, og kog under låg på lav varme i 10 min.Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
Skær agurk i tynde skiver. Vend agurk med et nip salt og sukker i en skål, og stil til side.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.Dub laks tør med køkkenrulle, krydr med et nip salt på hver side, og steg med skindsiden nedad. 3-4 min. Vend laks, og steg videre i 3-5 min, eller indtil gennemstegt.Overfør laks til en tallerken, og dæk til med sølvpapir for at holde på varmen. TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.
Pres eller hak hvidløg fint.Hak pak choi groft.Riv gulerod (uskrællet) groft.Opvarm en smule olivenolie i samme stegepande på middelhøj varme.Steg pak choi, gulerod og hvidløg i 3-4 min, eller indtil møre. Krydr med salt og et nip peber.
Pres væde fra agurk ud med hænderne gennem en si.
Anret ingefærris i dybe tallerkener.Top med laks, pak choi og gulerod.Dryp med ponzudressing.Server med sesammayonnaise.