Når det er koldt og mørkt udenfor, er der ikke noget bedre end en varmende og lækker aftensmad. Vi laver svinemørbrad vendt med rosmarin, salvie og sennep, som vi serverer med en cremet kartoffelmos toppet med honningbagte rosenkål og en herlig rødvinssauce med karamelliseret æble og løg.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
250 g
Svinemørbrad
30 g
Sennep
(Indeholder Sennep)
1 stk
Æble
1 stk
Løg
1 pose
Salvie
1 stk
Rosmarin
25 g
Honning
500 g
Bagekartoffel
150 g
Rosenkål
60 g
Rødvinssauce
(Indeholder Sulfitter)
3 spsk
Mælk til mos
½ tsk
Salt til mos
¼ tsk
Salt til kød
¼ tsk
Salt til grøntsager
1 dl
Vand til sauce
½ tsk
Sukker til sauce
½ tsk
Salt til sauce
1 spsk
Smør til sauce
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Skræl kartofler, og skær i 2 cm tern.
Kog i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, og tilsæt mælk, salt og et nip peber. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel, og stil til side med låg på.
TIP: Tilsæt en klat smør for en mere cremet mos.
Imens, skær løg i tynde, halve skiver.
Skær æble i tynde, halve skiver.
Fjern de yderste blade fra rosenkål, og del i to.
Hak rosmarin og salvie fint.
Opvarm en smule olivenolie i en stegepande på høj varme.
Vend svinemørbrad med sennep, salvie, rosmarin, salt og et nip peber.
Steg svinemørbrad i 2 min på hver side, eller indtil brunet.
Overfør til en bageplade med bagepapir, og bag i ovnen i 14-18 min, eller indtil brunet og gennemstegt.
Overfør til en foliepakke, og lad hvile indtil servering.
TIP: Kødet er færdigt, når det er uden antydning af rødt.
Imens, fordel rosenkål på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt, halvdelen af honning og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 10-12 min, eller indtil gyldne.
Opvarm samme stegepande på middelhøj varme.
Steg æble og løg i 5-6 min, eller indtil bløde.
Tilsæt rødvinssauce, vand, sukker, salt og resterende honning, og lad simre i 3-5 min, eller indtil karamelliseret.
Tilsæt smør, og lad simre i 1 min, eller indtil smeltet.
Skær svinemørbrad i tynde skiver.
Anret svinemørbrad, kartoffelmos og rosenkål på tallerkener.
Top kartoffelmos med æble og løg.