Urtestegt svinemørbrad og karamelliseret æble
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Urtestegt svinemørbrad og karamelliseret æble

Urtestegt svinemørbrad og karamelliseret æble

med kartoffelmos og honningbagt rosenkål

Når det er koldt og mørkt udenfor, er der ikke noget bedre end en varmende og lækker aftensmad. Vi laver svinemørbrad vendt med rosmarin, salvie og sennep, som vi serverer med en cremet kartoffelmos toppet med honningbagte rosenkål og en herlig rødvinssauce med karamelliseret æble og løg.

Allergener:
Sennep
Sulfitter

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid35 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Svinemørbrad

30 g

Sennep

(Indeholder Sennep)

1 stk

Æble

1 stk

Løg

1 pose

Salvie

1 stk

Rosmarin

25 g

Honning

500 g

Bagekartoffel

150 g

Rosenkål

60 g

Rødvinssauce

(Indeholder Sulfitter)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 spsk

Mælk til mos

½ tsk

Salt til mos

¼ tsk

Salt til kød

¼ tsk

Salt til grøntsager

1 dl

Vand til sauce

½ tsk

Sukker til sauce

½ tsk

Salt til sauce

1 spsk

Smør til sauce

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)2528 kJ
Kalorier (kcal)604 kcal
Fedt16.4 g
Mættet fedt7 g
Kulhydrat75.7 g
Sukker29 g
Protein37.4 g
Salt5.8 g

Fremgangsmåde

Lav mos
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Bring en stor gryde med saltet vand i kog.

Skræl kartofler, og skær i 2 cm tern. 

Kog i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, og tilsæt mælk, salt og et nip peber. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel, og stil til side med låg på. 

TIP: Tilsæt en klat smør for en mere cremet mos.

Forbered grøntsager
2

Imens, skær løg i tynde, halve skiver.

Skær æble i tynde, halve skiver.

Fjern de yderste blade fra rosenkål, og del i to. 

Hak rosmarin og salvie fint.

Steg kød
3

Opvarm en smule olivenolie i en stegepande på høj varme. 

Vend svinemørbrad med sennep, salvie, rosmarin, salt og et nip peber.

Steg svinemørbrad i 2 min på hver side, eller indtil brunet. 

Overfør til en bageplade med bagepapir, og bag i ovnen i 14-18 min, eller indtil brunet og gennemstegt. 

Overfør til en foliepakke, og lad hvile indtil servering.

TIP: Kødet er færdigt, når det er uden antydning af rødt.

Bag rosenkål
4

Imens, fordel rosenkål på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt, halvdelen af honning og et nip peber, og vend sammen. 

Bag i ovnen i 10-12 min, eller indtil gyldne.

Karamelliser æble og løg
5

Opvarm samme stegepande på middelhøj varme.

Steg æble og løg i 5-6 min, eller indtil bløde.

Tilsæt rødvinssauce, vand, sukker, salt og resterende honning, og lad simre i 3-5 min, eller indtil karamelliseret.

Tilsæt smør, og lad simre i 1 min, eller indtil smeltet.

Skær svinemørbrad i tynde skiver.

Server
6

Anret svinemørbrad, kartoffelmos og rosenkål på tallerkener.

Top kartoffelmos med æble og løg.