Prosciutto er det italienske ord for skinke. Vi kalder den også for parmaskinke, og den bliver ofte brugt uden tilberedning til tapas. I aften har vi dog valgt at bruge den i en skøn pastaret, både blandet sammen med portobello, spinat og basilikum - og som topping.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 pakke
Madlavningsfløde
(Indeholder Mælk)
60 g
Spinat
(Kan indeholde Selleri)
50 g
Prosciutto
150 g
Portobello
1 stk
Skalotteløg
20 g
Finrevet ost
1 pakke
Pasta
(Indeholder Hvede, Gluten Kan indeholde Soja)
4 g
Kyllingebouillon
1 pose
Basilikum
1 stk
Hvidløgsfed
Bring en stor gryde med saltet vand* i kog. Skær svampe i tynde skiver. Hak skalotteløg fint. Pres eller hak hvidløg fint. Hak basilikum fint. Hak prosciutto groft. Skyl spinat under koldt vand* i et dørslag.
Tilsæt pasta til det kogende vand*, og kog i 10 min, eller indtil ‘al dente'. Hæld vand fra, og kom pasta tilbage i gryden sammen med en smule olivenolie*.
Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg prosciutto i 2-3 min, eller indtil sprød. Overfør til en tallerken med køkkenrulle.
Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande på middelhøj varme. Steg skalotteløg, svampe, hvidløg og et nip salt* i 4-5 min. Tilsæt kyllingebouillon, madlavningsfløde og halvdelen af basilikum, og lad simre i 2-3 min, eller indtil let tyknet.
Tilsæt pasta, spinat og halvdelen af prosciutto til stegepanden, og rør godt rundt. Krydr med et stort nip peber*.
Anret pasta i dybe tallerkener. Top med resterende prosciutto og revet ost. Drys med resterende basilikum.