Vi håber I har gemt denne ret til weekenden, for her byder vi på et imponerende festmåltid! Svinemørbrad bliver fyldt med spinat, salatost og pinjekerner, bliver derefter svøbt med prosciutto, og steges til perfektion i ovnen. Fantastisk tilbehør er ovnbagte kartofler, stegt broccolini, karamelliseret citron, tomatsalat og urtedressing.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
400 g
Små kartofler
30 g
Spinat
(Kan indeholde Selleri)
100 g
Græsk salatost
(Indeholder Mælk)
1 stk
Citron
250 g
Svinemørbrad
10 g
Pinjekerner
(Kan indeholde Sesam, Nødder, Jordnødder)
50 g
Prosciutto
150 g
Broccolini
1 pose
Oregano
250 g
Cherrytomater
40 g
Kalamataoliven
1 pakke
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
½ spsk
Olivenolie (trin 4)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Bring en mellemstor gryde med saltet vand i kog.
Kog kartofler i 12-15 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv, og hæld vand fra.
Imens, skyl spinat, og hak fint.
Smuldr salatost.
Læg hånden fladt på svinemørbrad (på et andet skærebræt), og lav et snit (men skær ikke helt igennem) med en skarp kniv. Åben kødet op som en bog, og placer mellem to stykker bagepapir. Bank flad (ca. 1 cm) med en kødhammer eller kagerulle, og krydr med et nip salt og peber. Overfør til en bageplade med bagepapir.
Fordel spinat, halvdelen af salatost og halvdelen af pinjekerner i den ene side af kødet, fold den anden halvdel over, og svøb i prosciutto.
Fordel kartofler på samme bageplade, og knus let med en gaffel. Dryp med en smule olivenolie, krydr med et nip salt og peber, og top med resterende salatost.
Bag i ovnen i 18-20 min, eller indtil kartoflerne er gyldne og kødet er gennemstegt.
Imens, hak oregano fint (gem lidt til anretning).
Halver cherrytomater og oliven.
Halver citron.
Bland yoghurt, oregano og et nip salt og peber i en lille skål.
Bland cherrytomater, oliven, olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] og et nip salt og peber i en mellemstor skål.
Opvarm en stor, tør stegepande på høj varme.
Steg citron med den skårne side nedad i 2-3 min, og overfør til en tallerken.
Opvarm en smule olivenolie i samme stegepande på middelhøj varme.
Steg broccolini i 3-4 min. Tilsæt resterende pinjekerner, og steg videre i 1 min. Krydr med et nip salt, og tag panden af varmen.
Skær svinemørbrad i skiver.
Anret svinemørbrad, kartofler, broccolini og citron på tallerkener.
Drys med resterende oregano.
Server med tomatsalat og urtedressing.