Prosciuttosvøbt svinemørbrad
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Prosciuttosvøbt svinemørbrad

Prosciuttosvøbt svinemørbrad

med pandestegt broccolini og urtedressing

Vi håber I har gemt denne ret til weekenden, for her byder vi på et imponerende festmåltid! Svinemørbrad bliver fyldt med spinat, salatost og pinjekerner, bliver derefter svøbt med prosciutto, og steges til perfektion i ovnen. Fantastisk tilbehør er ovnbagte kartofler, stegt broccolini, karamelliseret citron, tomatsalat og urtedressing.

Tags:
Proteinrig
Max 50g kulhydrater
Hvedefri
Allergener:
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid45 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

400 g

Små kartofler

30 g

Spinat

(Kan indeholde Selleri)

100 g

Græsk salatost

(Indeholder Mælk)

1 stk

Citron

250 g

Svinemørbrad

10 g

Pinjekerner

(Kan indeholde Sesam, Nødder, Jordnødder)

50 g

Prosciutto

150 g

Broccolini

1 pose

Oregano

250 g

Cherrytomater

40 g

Kalamataoliven

1 pakke

Yoghurt

(Indeholder Mælk)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ spsk

Olivenolie (trin 4)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)765 kcal
Energi (kJ)3199 kJ
Fedt38.6 g
Mættet fedt16.5 g
Kulhydrat47.2 g
Sukker12.6 g
Protein52.9 g
Salt4.9 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Kog kartofler
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft). 

Bring en mellemstor gryde med saltet vand i kog.

Kog kartofler i 12-15 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv, og hæld vand fra. 

Imens, skyl spinat, og hak fint.

Smuldr salatost. 

Forbered kød
2

Læg hånden fladt på svinemørbrad (på et andet skærebræt), og lav et snit (men skær ikke helt igennem) med en skarp kniv. Åben kødet op som en bog, og placer mellem to stykker bagepapir. Bank flad (ca. 1 cm) med en kødhammer eller kagerulle, og krydr med et nip salt og peber. Overfør til en bageplade med bagepapir. 

Fordel spinat, halvdelen af salatost og halvdelen af pinjekerner i den ene side af kødet, fold den anden halvdel over, og svøb i prosciutto.

Bag svinemørbrad og kartofler
3

Fordel kartofler på samme bageplade, og knus let med en gaffel. Dryp med en smule olivenolie, krydr med et nip salt og peber, og top med resterende salatost.

Bag i ovnen i 18-20 min, eller indtil kartoflerne er gyldne og kødet er gennemstegt.

Lav urtedressing
4

Imens, hak oregano fint (gem lidt til anretning).

Halver cherrytomater og oliven.

Halver citron.

Bland yoghurt, oregano og et nip salt og peber i en lille skål.

Bland cherrytomater, oliven, olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] og et nip salt og peber i en mellemstor skål.

Steg broccolini
5

Opvarm en stor, tør stegepande på høj varme.

Steg citron med den skårne side nedad i 2-3 min, og overfør til en tallerken. 

Opvarm en smule olivenolie i samme stegepande på middelhøj varme.

Steg broccolini i 3-4 min. Tilsæt resterende pinjekerner, og steg videre i 1 min. Krydr med et nip salt, og tag panden af varmen.

Skær svinemørbrad i skiver.

Server
6

Anret svinemørbrad, kartofler, broccolini og citron på tallerkener.

Drys med resterende oregano. 

Server med tomatsalat og urtedressing.