Ricotta- og basilikumfyldt kyllingebryst
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ricotta- og basilikumfyldt kyllingebryst

Ricotta- og basilikumfyldt kyllingebryst

med oreganofritter og avocadosalat

I aften frister vi med en spændende ret med kyllingebryst, som bliver fyldt med ricotta, soltørrede tomater og basilikum, og derefter ovnstegt til perfektion. Fantastisk ​​tilbehør er sprøde oreganofritter, en frisk avocadosalat med citron, agurk og ristede pinjekerner og cremet mayonnaise.

Allergener:
Mælk
Æg
Sennep

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid35 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Kartofler

1 g

Oregano, tørret

60 g

Blandet salat

1 stk

Avocado

1 stk

Agurk

½ stk

Citron

100 g

Ricotta

(Indeholder Mælk)

25 g

Soltørrede tomater

1 pose

Basilikum

280 g

Kyllingebryst

50 g

Mayonnaise

(Indeholder Æg, Sennep)

20 g

Pinjekerner

(Kan indeholde Hvede, Nødder, Jordnødder, Sesam, Byg, Havre, Rug, Spelt)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt (trin 1)

1 spsk

Olivenolie (trin 3)

¼ tsk

Salt (trin 3)

½ tsk

Salt (trin 4)

¼ tsk

Salt (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3632 kJ
Kalorier (kcal)868 kcal
Fedt48.1 g
Mættet fedt10.3 g
Kulhydrat55 g
Sukker9.2 g
Protein48.8 g
Salt5.5 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande

Fremgangsmåde

Bag kartofler
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft). 

Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm både, og fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med oregano, salt [1/2 tsk I 1 tsk] og et nip peber, og vend sammen.
 
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.

Forbered grøntsager
2

Skyl salat.

Halver avocado, og fjern sten. Grav indmad ud med en ske, og skær i 1 cm tern.

Hak agurk groft.

Halver citron [½ stk, 2P].

Lav salat
3

Bland olivenolie [1 spsk | 2 spsk], citronsaft [1 spsk | 2 spsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i en mellemstor skål.

Vend salat, avocado og agurk i skålen.

Opvarm en stor stegepande på middelhøj varme.

Rist pinjenødder i 3-4 min, eller indtil gyldne, og overfør til en lille skål.

Fyld kylling
4

Hak soltørrede tomater [1/2 pakke, 2P] og basilikum fint. 

Bland ricotta, soltørrede tomater, basilikum, salt [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip peber i en skål. 

Lav et snit (men skær ikke helt igennem) i hvert kyllingebryst med en skarp kniv på et andet skærebræt. 

Fyld med ricottablanding, og fold sammen.

Tilbered kylling
5

Opvarm en smule olivenolie i samme stegepande på middelhøj varme.

Steg kylling med salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] og et nip peber i 2 min på hver side, eller indtil brunet. 

Overfør til en bageplade med bagepapir, og bag i ovnen i 10-11 min, eller indtil gennemtilberedt.

TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Server
6

Anret kylling, kartofler og avocadosalat på tallerkner. 

Top salat med pinjekerner. 

Server med mayonnaise.