I aften frister vi med en spændende ret med kyllingebryst, som bliver fyldt med ricotta, soltørrede tomater og basilikum, og derefter ovnstegt til perfektion. Fantastisk tilbehør er sprøde oreganofritter, en frisk avocadosalat med citron, agurk og ristede pinjekerner og cremet mayonnaise.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
500 g
Kartofler
1 g
Oregano, tørret
60 g
Blandet salat
1 stk
Avocado
1 stk
Agurk
½ stk
Citron
100 g
Ricotta
(Indeholder Mælk)
25 g
Soltørrede tomater
1 pose
Basilikum
280 g
Kyllingebryst
50 g
Mayonnaise
(Indeholder Æg, Sennep)
20 g
Pinjekerner
(Kan indeholde Hvede, Nødder, Jordnødder, Sesam, Byg, Havre, Rug, Spelt)
½ tsk
Salt (trin 1)
1 spsk
Olivenolie (trin 3)
¼ tsk
Salt (trin 3)
½ tsk
Salt (trin 4)
¼ tsk
Salt (trin 5)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm både, og fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med oregano, salt [1/2 tsk I 1 tsk] og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
Skyl salat.
Halver avocado, og fjern sten. Grav indmad ud med en ske, og skær i 1 cm tern.
Hak agurk groft.
Halver citron [½ stk, 2P].
Bland olivenolie [1 spsk | 2 spsk], citronsaft [1 spsk | 2 spsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i en mellemstor skål.
Vend salat, avocado og agurk i skålen.
Opvarm en stor stegepande på middelhøj varme.
Rist pinjenødder i 3-4 min, eller indtil gyldne, og overfør til en lille skål.
Hak soltørrede tomater [1/2 pakke, 2P] og basilikum fint.
Bland ricotta, soltørrede tomater, basilikum, salt [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip peber i en skål.
Lav et snit (men skær ikke helt igennem) i hvert kyllingebryst med en skarp kniv på et andet skærebræt.
Fyld med ricottablanding, og fold sammen.
Opvarm en smule olivenolie i samme stegepande på middelhøj varme.
Steg kylling med salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] og et nip peber i 2 min på hver side, eller indtil brunet.
Overfør til en bageplade med bagepapir, og bag i ovnen i 10-11 min, eller indtil gennemtilberedt.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Anret kylling, kartofler og avocadosalat på tallerkner.
Top salat med pinjekerner.
Server med mayonnaise.