Nogle gange er en rigtig god sandwich til aftensmad lige det, man ønsker. Desuden går det frygteligt hurtigt - på bare 15 minutter har du maden klar. Så i denne opskrift holder vi det enkelt og serverer baguetter med hvidløgsolie du spreder med en velsmagende spread af ricotta, kikærter, avocado og citron. Top sandwichen med cajun-krydret, ristede kikærter og tomater, rødløg og persille.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Avocado
125 g
Cherrytomater
1 pakke
Kikærter
1 stk
Hvidløgsfed
4 g
Ay Cajun-ba
(Indeholder Sulfitter)
1 stk
Citron, økologisk
2 stk
Baguette
(Indeholder Gluten, Hvede Kan indeholde Sesam)
100 g
Ricotta
(Indeholder Mælk)
½ stk
Rødløg
1 pose
Bredbladet persille
2 spsk
Olivenolie (trin 2)
¼ tsk
Salt (trin 4)
Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Skyl kikærter under koldt vand* i en si. Fordel i den ene side på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, og drys med Ay-Cajun-ba. Krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 10-12 min, eller indtil gyldne.
Skær brød over på langs. Pres eller hak hvidløg fint. Bland hvidløg og olivenolie* [2 spsk | 4 spsk] i en lille skål. Læg brød på en bageplade med bagepapir, og dryp med hvidløgsolie. Bag i ovnen i 5-6 min.
Skær cherrytomater i halve. Hak persille fint. Hak rødløg [1/2 stk, 2P] fint. Skær citron i både. Skær avocado over på langs, og grav indmad ud med en ske.
Mos halvdelen af avocado med et stort skvæt citronsaft, salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], ricotta og en smule olivenolie* i en skål, og krydr med et stort nip peber*. Skær resterende avocado i skiver.
Bland kikærter, cherrytomater, rødløg og halvdelen af persille i en stor skål, og krydr med et nip salt* og peber*.
Anret hvidløgsbrød på tallerkener. Top med ricottamos og kikærter. Drys med resterende persille. Server med avocado og citronbåde.