Sesam-umamiglaseret laks
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sesam-umamiglaseret laks

Sesam-umamiglaseret laks

med sprød limeslaw og saltede peanuts

Kan vi friste med asiatisk laks til aftensmad? Denne bowl har en bund af aromatiske jasminris, som toppes med laksefilet i en aromatisk umamisauce med sesamfrø og en syrlig slaw. Et drys peanuts og en klat asiatisk mayonnaise fuldender de asiatiske fornemmelser.

Tags:
Hurtig
Allergener:
Sesam
Fisk
Soja
Hvede
Gluten
Bløddyr
Jordnødder

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
15 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Jasminris

100 g

Spidskål

1 stk

Gulerod

1 stk

Forårsløg

1 stk

Lime

10 ml

Sesamolie

(Indeholder Sesam)

250 g

Laksefilet

(Indeholder Fisk)

25 g

Umamisauce

(Indeholder Sesam, Soja, Hvede, Gluten, Bløddyr)

1 g

Chiliflager

10 g

Sesamfrø

(Indeholder Sesam Kan indeholde Hvede, Byg, Nødder, Gluten, Spelt, Kamut, Jordnødder, Havre, Rug)

50 g

Vegansk asiatisk mayonnaise

(Indeholder Soja, Hvede, Gluten, Sesam)

20 g

Saltede peanuts

(Indeholder Jordnødder Kan indeholde Sesam, Nødder)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 dl

Vand til ris

½ tsk

Salt til ris

¼ tsk

Salt til slaw

¼ tsk

Salt til fisk

1 spsk

Olie til stegning

1 spsk

Smør til glace

2 spsk

Vand til glace

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)4299 kJ
Kalorier (kcal)1028 kcal
Fedt63.6 g
Mættet fedt12.3 g
Kulhydrat76.2 g
Sukker10 g
Protein36 g
Salt3.9 g

Redskaber

Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Bring vand i kog i en mellemstor gryde.

Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Forbered grøntsager
2

Imens, snit spidskål fint.

Skræl gulerod til lange, tynde bånd, og hak det sidste stykke fint.

Snit forårsløg fint.

Halver lime.

Bland slaw
3

Bland spidskål, gulerod, forårsløg, et stort skvæt limesaft, sesamolie, sesamfrø, salt og et nip peber i en mellemstor skål.

Steg laks
4

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Dup laks tør med køkkenrulle, og krydr med salt.

Steg med skindsiden nedad i 3-4 min. Vend laks, og steg videre i 3-5 min, eller indtil gylden og gennemstegt.

Imens, hak peanuts groft.

TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten. 

Lav sauce
5

Tilsæt umamisauce, chiliflager, resterende sesamfrø, smør, vand og et nip peber, og steg i 1 min, eller indtil saucen er let tyket.

TIP: Undlad chiliflagerne, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.

Server
6

Anret ris, laks og slaw i skåle.

Top laks med sauce.

Drys med peanuts.

Server med asiatisk mayonnaise.