Kylling og kartofler kan laves på mange måder. Prøv denne spændende opskrift med mange forskellige smage. Vi steger kylling sammen med en lækker rødvinssauce. Vi koger kartoflerne og forvandler dem til grov kartoffelmos. Skønt tilbehør er en sprød kålsalat med både grønkål og rødkål og en lækker dressing med sennep og honning.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
500 g
Bagekartoffel
12.5 g
Honning
12 g
Grov sennep
(Indeholder Sennep)
75 g
Rødkål, skåret
280 g
Kyllingebryst
60 g
Rødvinssauce
(Indeholder Sulfitter)
4 g
Kyllingebouillon
1 stk
Hvidløgsfed
1 pose
Timian
60 g
Spinat
(Kan indeholde Selleri)
3 spsk
Mælk (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
1 spsk
Olivenolie (trin 2)
1 spsk
Olivenolie (trin 4)
1 spsk
Smør (trin 5)
½ dl
Vand (trin 5)
Bring en gryde med saltet vand i kog.
Skræl kartoffel, og skær i 2 cm tern.
Kog i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv.
Hæld vand fra, og tilsæt mælk [3 spsk | 6 spsk], salt [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip peber. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel, og stil til side med låg på.
TIP: Tilsæt en klat smør for en mere cremet mos.
Imens, bland sennep, honning [1/2 pakke, 2P], olivenolie [1 spsk | 2 spsk] og et nip salt og peber i en stor skål.
Tilsæt grønkål og rødkål til skålen med dressing, og masser med hænderne i 30 sek, eller indtil blød.
Skær kylling i mindre stykker (3 pr. person) på et andet skærebræt, og krydr med salt.
Opvarm olivenolie [1 spsk | 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg kylling i 3 min på hver side, eller indtil brunet og gennemstegt, og overfør til en tallerken.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Imens, pres eller hak hvidløg fint.
Opvarm samme stegepande på middelhøj varme.
Hak timian [2 stilke | 4 stilke] fint.
Tilsæt smør [1 spsk | 2 spsk], hvidløg, timian, rødvinssauce, kyllingebouillon, vand [1/2 dl | 1 dl] og et nip peber, og lad simre i 2-3 min, eller indtil tyknet.
Tilsæt kylling og kødsaft fra tallerkenen, og vend sammen.
TIP: Hold længst oppe på timianstilken, og træk fingrene ned langs stilken for at frigøre bladene.
Anret kartoffelmos og kylling på tallerkener.
Top kylling med rødvinssauce.
Server med kålsalat.