I aften er vi inspireret af græsk madlavning, og vi skal lave fantastisk middelhavsmad. Vidunderlige koftaer med dejlige krydderier steges til perfektion. Græskar, zucchini og rødløg bliver ovnbagte, og blandes derefter med persille og couscous. En cremet hvidløgsyoghurt topper herlighederne.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Zucchini
4 g
Panamad
75 g
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
½ stk
Butternutsquash
225 g
Hakket oksekød
100 g
Couscous
(Indeholder Gluten, Hvede Kan indeholde Soja)
2 g
Spidskommen, stødt
1 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Rødløg
1 pose
Bredbladet persille
¼ tsk
Salt til grøntsager
2.5 dl
Vand til couscous
½ tsk
Salt til couscous
½ tsk
Salt til bøffer
1
Æg til bøffer
1 spsk
Mel til bøffer
1 spsk
Vand til dressing
¼ tsk
Salt til salat
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skræl græskar, og del på midten. Skrab kerner ud, og skær i 2 cm tern.
Skær zucchini i 2 cm tern.
Skær rødløg i 2 cm både.
Fordel grøntsager på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med spidskommen, salt og et nip peber, og vend sammen. Bag i ovnen i 20-30 min, eller indtil gyldne og møre.
TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.
Imens, bring vand og salt i kog i en gryde.
Tilsæt couscous, og bring i kog. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 5 min, eller indtil vandet er absorberet.
Imens, bland hakket oksekød, Panamad, salt, æg, hvedemel og et nip peber i en mellemstor skål.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Form fars til hakkebøffer (3 pr. person) direkte i panden, tryk flade med en palet, og steg i 2-3 min på hver side, eller indtil gyldne og gennemstegte.
VIGTIGT: Bøfferne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Imens, hak persille fint.
Pres eller hak hvidløg fint.
Bland yoghurt, hvidløg, vand og et nip salt og peber i en lille skål.
Vend bagte grøntsager, persille, salt og et nip peber i gryden med færdig couscous.
Anret grøntsagscouscous i dybe tallerkener.
Top med koftaer og hvidløgsyoghurt.