I aften byder vi på et solidt måltid med inspiration fra USA. Vi laver rustikke svinekødsbøffer som vi glaserer i en buffalosauce med honning, røget paprika, sriracha og ketchup. Skønt tilbehør er kogte kartofler vendt i en cremet ranchdressing med hvidløg, purløg, crème fraiche og mayonnaise og en frisk æblesalat med spinat.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
250 g
Hakket svinekød
25 g
Rasp
(Indeholder Gluten, Hvede)
400 g
Små kartofler
75 ml
Fraiche
(Indeholder Mælk)
25 g
Mayonnaise
(Indeholder Æg, Sennep)
½ stk
Hvidløgsfed
1 pose
Purløg
1 stk
Æble
60 g
Spinat
4 g
Røget paprika
25 g
Honning
20 g
Sriracha
1 stk
Æg (trin 2)
½ tsk
Salt (trin 2)
1 spsk
Olivenolie (trin 2)
1 spsk
Smør (trin 4)
1 spsk
Ketchup (step 4)
½ tsk
Salt (trin 5)
½ spsk
Olivenolie (trin 5)
Halver kartofler.
Bring en mellemstor gryde med saltet vand i kog.
Kog kartofler i 10-12 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv, og hæld vand fra.
Stil til side med låg på.
Bland hakket svinekød, æg [1 stk | 2 stk], rasp og salt [½ tsk | 1 tsk] i en stor skål.
Opvarm olivenolie [1 spsk | 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Form fars til bøffer (3 pr. person) direkte i panden med en ske, og steg i 2-3 min, eller indtil brunet og gennemstegte.
VIGTIGT: Bøfferne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Imens, hak purløg fint.
Pres eller hak hvidløg [½ stk, 2P] fint.
Bland hvidløg, purløg, crème fraiche og mayonnaise i en lille skål.
Skyl spinat.
Skær æble i tynde, halve skiver.
Overfør bøffer til en foliepakke, og lad hvile.
Smelt smør [1 spsk I 2 spsk] i samme stegepande på middel varme.
Svits røget paprika i 30 sek, eller indtil velduftende.
Tilsæt honning, sriracha og ketchup [1 spsk | 2 spsk], og rør rundt.
Tilsæt bøffer, vend med sauce, og tag panden af varmen.
Vend kartofler med ranchdressing og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] på bagepladen lige inden servering.
Bland æble, spinat, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] i en stor skål.
Anret salat, kartofler og bøffer på tallerkener.
Top bøffer med sauce fra stegepanden.