Rustikke svine- og kalvekødsbøffer
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rustikke svine- og kalvekødsbøffer

Rustikke svine- og kalvekødsbøffer

med cremet svampesauce og saftig æblesalat

I aften frister vi med et sikkert kort, som hele familien vil elske. Pandestegte svine- og kalvekødsbøffer får et ekstra twist af, at der er ketchup i farsen. Svampesaucen bliver vidunderligt cremet af fløde, og æblesalaten med selleri er frisk tilbehør. Og lad os ikke glemme de kogte kartofler, som vi blander med smør og frisk persille.

Tags:
Hurtig
Børnevenlig
Allergener:
Mælk
Hvede
Soja
Gluten
Selleri

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Hakket svine-/kalvekød

½ stk

Løg

150 ml

Madlavningsfløde

(Indeholder Mælk)

12.5 ml

Sojasauce

(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)

200 g

Champignon

400 g

Små kartofler

1 pose

Bredbladet persille

1 stk

Bladselleri

(Indeholder Selleri)

1 stk

Æble

25 g

Rasp

(Indeholder Gluten, Hvede)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 stk

Æg (trin 2)

1 spsk

Ketchup (step 2)

½ tsk

Salt (trin 2)

1 spsk

Olivenolie (trin 2)

¼ tsk

Salt (trin 5)

1 spsk

Smør (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3293 kJ
Kalorier (kcal)787 kcal
Fedt41.9 g
Mættet fedt18.7 g
Kulhydrat62 g
Sukker17.9 g
Protein39.7 g
Salt5 g

Redskaber

Stegepande
Rivejern
Gryde

Fremgangsmåde

Kog kartofler
1

Bring en stor gryde med saltet vand i kog.

Kog kartofler i 12-15 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv, og hæld vand fra.

Krydr med salt og peber, og stil til side med låg på. 

Steg bøffer
2

Imens, riv løg [½ stk, 2P] groft.

Bland hakket svine-/kalvekød, løg, æg [1 stk | 2 stk], rasp, ketchup [1 spsk | 2 spsk] og salt [½ tsk | 1 tsk] i en stor skål. 

Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme. Form fars til bøffer (3 pr. person) direkte i panden, tryk flade med en palet, og steg i 2-3 min, eller indtil gyldne og gennemstegte. Overfør til en tallerken, og dæk med sølvpapir.

VIGTIGT: Bøfferne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Steg svampe
3

Imens, hak svampe fint. 

Opvarm samme stegepande (tilsæt en smule olivenolie ved behov) på middelhøj varme. 

Steg svampe i 3-4 min, eller indtil gyldne, og krydr med et nip salt.

Lav æblesalat
4

Imens, skær æble i tynde, halve skiver.

Skær bladselleri i tynde skiver. 

Hak persille groft.

Bland æble, bladselleri, persille og et nip salt i en mellemstor skål. Tilsæt eventuelt en smule olivenolie.

Lav svampesauce
5

Sænk varmen på stegepanden til lav.

Tilsæt madlavningsfløde, sojasauce [1/2 pakke, 2P], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et stort nip peber, og lad simre i 1-2 min. 

Vend kartofler med smør [1 spsk | 2 spsk] i gryden lige inden servering.

Server
6

Anret bøffer, kartofler og æblesalat på tallerkener.

Top bøffer med svampesauce.