topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Saftig æbleburger

Saftig æbleburger

med bløde løg og sprøde fritter

Træt af burgere, der altid smager af det samme? Prøv vores syrlige æbleburger og lad den kildrende sødme af den karamelliserede løg bane vejen for de robuste, saltede kartoffelfritter. Indkapsl smagene i varme briocheboller, og top med frisk rucola.

Allergener:
Gluten
Hvede
Mælk
Æg
Sennep

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Kartofler

1 stk

Løg

1 stk

Æble

15 g

Panko

(Indeholder Gluten, Hvede)

50 g

Revet mozzarella

(Indeholder Mælk)

2 stk

Briocheboller

50 g

Mayonnaise

(Indeholder Æg, Sennep)

40 g

Rucola

250 g

Hakket svine-/kalvekød

Ikke inkluderet i din måltidskasse

efter behov

Smør (trin 2)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)726 kcal
Energi (kJ)3038 kJ
Fedt37.17 g
Mættet fedt10.3 g
Kulhydrat61.8 g
Sukker12.5 g
Protein38.49 g
Salt2.1 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande

Fremgangsmåde

Bag fritter
1

Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Skær kartofler (uskrællet) til fritter. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 20-25 min, eller indtil gyldne.

Karamelliser løg
2

Skær løg i tynde, halve skiver. Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på middelhøj varme. Steg løg i 10-15 min, eller indtil bløde og karamelliseret. Tilsæt en klat smør*, når der er 5 min tilbage. 

Form bøffer
3

Skræl æble, og riv groft. Bland æble, hakket svine-/kalvekød og panko [1/2 pose, 2P] med et nip salt* og peber* i en skål. Form fars til bøffer (1 pr. person). TIP: Lav bøfferne en smule større i diameter end burgerbollerne (de trækker sig sammen ved stegning).

Steg bøffer
4

Opvarm en smule olivenolie* i en anden stegepande på middel varme. Steg bøffer i 5-6 min på hver side. Tag panden af varmen, når bøfferne er færdigstegte. Fordel revet mozzarella på bøfferne, og dæk til med låg. Stil til side i 4 min, eller indtil osten er smeltet. VIGTIGT: Bøfferne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Varm boller
5

Skyl rucola under koldt vand* i et dørslag. Skær boller over, og varm i ovnen i 2-3 min. Vend rucola med en smule olivenolie* og et nip salt* og peber* i en skål.

Server
6

Smør boller med mayonnaise. Fyld med rucola, bøf og karamelliserede løg. Server med fritter og resterende rucola.