Træt af burgere, der altid smager af det samme? Prøv vores saftige æbleburger, og lad den kildrende sødme af karamelliserede løg bane vejen for de robuste, saltede kartoffelfritter. Indkapsl smagene i varme briocheboller, og top med frisk rucola.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
500 g
Kartofler
1 stk
Løg
1 stk
Æble
12.5 g
Rasp
(Indeholder Gluten, Hvede)
2 stk
Briocheboller
(Indeholder Æg, Gluten, Mælk, Hvede Kan indeholde Sesam, Soja)
50 g
Mayonnaise
(Indeholder Æg, Sennep)
40 g
Rucola
250 g
Hakket svine-/kalvekød
20 g
Finrevet ost
(Indeholder Mælk, Æg)
1 spsk
Smør (trin 2)
½ tsk
Salt (trin 3)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær kartofler (uskrællet) til 1 cm fritter.
Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med et nip salt og peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
Skær løg i tynde, halve skiver.
Opvarm en smule olivenolie i en stegepande på middel varme.
Steg løg i 10-15 min, eller indtil bløde og karamelliseret.
Tilsæt smør [1 spsk | 2 spsk], når der er 5 min tilbage.
Skræl æble, og riv groft.
Bland hakket svine-/kalvekød, æble, rasp [1/2 pose, 2P], salt [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip peber i en stor skål.
Form fars til bøffer (1 pr. person).
Opvarm en smule olivenolie i en anden stegepande på middelhøj varme.
Steg bøffer i 4-5 min på hver side, eller indtil gennemstegt.
Top med finrevet ost, når der er 4 min tilbage, og dæk til med låg, så osten smelter.
VIGTIGT: Bøfferne er færdige, når kødet er uden antydning af rødt.
Imens, del boller på midten, og varm på risten i ovnen i 2-3 min, eller indtil gennemvarme.
Skyl rucola.
Vend rucola med en smule olivenolie og et nip salt og peber i en mellemstor skål.
Smør boller med mayonnaise.
Fyld med rucola, bøffer og løg.
Server med fritter og resterende rucola.