topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Saftig æbleburger

Saftig æbleburger

med bløde løg og sprøde fritter

Træt af burgere, der altid smager af det samme? Prøv vores saftige æbleburger, og lad den kildrende sødme af karamelliserede løg bane vejen for de robuste, saltede kartoffelfritter. Indkapsl smagene i varme briocheboller, og top med frisk rucola.

Tags:
Børnevenlig
Allergener:
Gluten
Hvede
Æg
Mælk
Sennep

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Kartofler

1 stk

Løg

1 stk

Æble

12.5 g

Rasp

(Indeholder Gluten, Hvede)

2 stk

Briocheboller

(Indeholder Æg, Gluten, Mælk, Hvede Kan indeholde Sesam, Soja)

50 g

Mayonnaise

(Indeholder Æg, Sennep)

40 g

Rucola

250 g

Hakket svine-/kalvekød

20 g

Finrevet ost

(Indeholder Mælk, Æg)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Smør (trin 2)

½ tsk

Salt (trin 3)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)4239 kJ
Kalorier (kcal)1013 kcal
Fedt48.2 g
Mættet fedt54.9 g
Kulhydrat103.7 g
Sukker20.3 g
Protein42.8 g
Salt17.6 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande
Rivejern

Fremgangsmåde

Bag fritter
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skær kartofler (uskrællet) til 1 cm fritter.

Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med salt og peber, og vend sammen. 

Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre. 

Karamelliser løg
2

Skær løg i tynde, halve skiver.

Opvarm en smule olivenolie i en stegepande på middel varme.

Steg løg i 10-15 min, eller indtil bløde og karamelliseret.

Tilsæt smør [1 spsk | 2 spsk], når der er 5 min tilbage.

Form bøffer
3

Skræl æble, og riv groft.

Bland hakket svine-/kalvekød, æble, rasp [1/2 pose, 2P], salt [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip peber i en stor skål.

Form fars til bøffer (1 pr. person).

Steg bøffer
4

Opvarm en smule olivenolie i en anden stegepande på middelhøj varme.

Steg bøffer i 4-5 min på hver side, eller indtil gennemstegte.

Top med finrevet ost, når der er 4 min tilbage, og dæk til med låg, så osten smelter.

VIGTIGT: Bøfferne er færdige, når kødet er uden antydning af rødt.

Varm boller
5

Imens, del boller på midten, og varm på risten i ovnen i 2-3 min.

Imens, skyl rucola. 

Vend rucola med en smule olivenolie og et nip salt og peber i en mellemstor skål.

Server
6

Smør boller med mayonnaise.

Fyld med rucola, bøffer og løg.

Server med fritter og resterende rucola.