I aften kan I se frem til et rigtigt festmåltid! Vi starter med at ovnbage græskar og rødløg, som vi derefter blander med salat og balsamico, og topper ricotta. Vi laver også sprøde hvidløgsbrød med persille. Hovedrollen i aften har bøffen, som steges til perfektion, og som serveres med lækkert grønt persillesmør, der gør kødet ekstra saftigt. Så kan festen starte!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
½ stk
Butternutsquash
1 stk
Rødløg
4 g
Middelhavsdrøm
1 pose
Bredbladet persille
1 stk
Baguette
(Indeholder Gluten, Hvede Kan indeholde Sesam)
300 g
Angus Striploin
60 g
Blandet salat
7.5 ml
Balsamico
50 g
Ricotta
(Indeholder Mælk)
1 pose
Basilikum
1 pakke
Græskarkerner
1 stk
Hvidløgsfed
2 spsk
Smør (trin 3)
Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Tag smør* ud af køleskabet. Tag bøffer ud af køleskabet, og krydr med et nip salt*. Skyl salat under koldt vand* i et dørslag.
Skær rødløg i 2 cm både. Skræl butternutsquash [1/2 stk, 2P], del på midten, og skær ½ cm både. Fordel grøntsager på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, krydr med Middelhavsdrøm og et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 20-25 min, eller indtil møre og gyldne.
Hak persille fint. Pres eller hak hvidløg fint. Bland hvidløg, smør* [2 tsk | 4 tsk] og persille i en lille skål. Halver brød på langs og på midten, og placer på en anden bageplade med bagepapir. Smør med 2/3 af hvidløgssmør, og krydr med et nip salt*. Bag i 6-8 min eller indtil sprøde. Stil resterende hvidløgssmør i køleskabet.
Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på høj varme. Steg bøffer i 1 min på hver side. Skru ned til middelhøj varme, og steg videre i 1-2 min på hver side for medium-rare. Overfør til en tallerken, og dæk til med sølvpapir indtil servering. TIP: Steg i yderligere 1-2 min for gennemstegt.
Bland salat med balsamico [½ pakke, 2P], græskarkerner og færdigbagt butternutsquash og rødløg. Hak basilikum fint. Krydr bøffer med et nip peber*, og skær i tynde skiver.
Anret bøffer, hvidløgsbrød, og salat på tallerkener. Top salat med ricotta. Drys med basilikum. Top bøffer med resterende hvidløgssmør.