Ugens fisk byder på masser af spændende smagskombinationer. Vi steger laks sprød, og topper den med en skøn honning-sennepssauce med smør. Vi serverer vores laks med en fantastisk cremet kartoffel-fennikelsalat med citron, rødløg, crème fraiche, dild og spinat.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
½ stk
Fennikel
250 g
Laksefilet
(Indeholder Fisk)
1 stk
Citron
½ stk
Rødløg
75 ml
Fraiche
(Indeholder Mælk)
400 g
Små kartofler
1 pose
Dild
40 g
Honning-sennepsdressing
(Indeholder Sennep, Sulfitter, Æg)
60 g
Spinat
¼ tsk
Salt til kartofler
¼ tsk
Salt til syltning
¼ tsk
Sukker til syltning
½ spsk
Olie til stegning
¼ tsk
Salt til fisk
1 spsk
Smør til sauce
¼ tsk
Salt til sauce
½ dl
Vand til sauce
¼ tsk
Salt til dressing
Bring en mellemstor gryde med saltet vand i kog.
Halver kartofler.
Kog kartofler i 10-12 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv, og hæld vand fra.
Krydr med salt og peber, stil til side, og lad køle af.
Imens, skær rødløg i tynde, halve skiver.
Halver citron.
Skær fennikel i tynde, halve skiver.
Bland citronsaft, fennikel, rødløg, salt og sukker i en mellemstor skål.
Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Dub laks tør med køkkenrulle, og krydr med salt.
Steg med skindsiden nedad i 3-4 min. Vend laks, og steg videre i 3-5 min, eller indtil gylden og gennemstegt.
Imens, skyl spinat.
Hak dild fint.
TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.
Overfør laks til en tallerken.
Smelt smør i samme stegepande på middel varme.
Tilsæt honning-sennepsdressing, salt og vand, og lad simre i 1-2 min, eller indtil gennemvarmet og let tyknet.
Vend kartofler, dild, spinat, salt og fraiche i skålen med fennikel.
Anret laks og kartoffelsalat på tallerkener.
Top laks med honning-sennepssauce.