Faldt I for den fristende titel på denne opskrift? Vi garanterer, at I ikke bliver skuffede over resultatet. Vi panerer grillost i sataysauce og indiske krydderier, og steger den gylden. Vi serverer vores satay-panerede grillost med cremet kokosris, en frisk salat med gulerod, agurk, koriander og mynte, kølende yoghurtdressing med forårsløg, og en spicy chili-hvidløgssauce.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
200 g
Grillost
(Indeholder Mælk)
50 g
Sataysauce
(Indeholder Jordnødder, Soja, Gluten, Hvede)
50 g
Panko
(Indeholder Gluten, Hvede)
4 g
Mild Mahal
150 g
Jasminris
1 stk
Gulerod, Julienne
1 pose
Mynte & koriander
½ stk
Lime
1 stk
Agurk
1 stk
Forårsløg
1 g
Chiliflager
15 g
Kokosmel
(Kan indeholde Nødder, Jordnødder, Hvede, Spelt, Gluten, Rug, Havre, Byg, Sesam)
75 ml
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
½ stk
Hvidløgsfed
½ spsk
Smør (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
3 dl
Vand (trin 1)
1 spsk
Olivenolie (trin 2)
¼ tsk
Salt (trin 3)
2 spsk
Hvedemel (trin 4)
1 spsk
Olivenolie (trin 5)
Smelt smør [½ spsk | 1 spsk] i en mellemstor gryde på middel varme.
Svits kokosmel i 30 sek, eller indtil brunet.
Tilsæt vand [3 dl | 6 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Imens, snit forårsløg fint.
Bland forårsløg, yoghurt og et nip salt og peber i en lille skål.
Pres eller hak hvidløg [½ stk, 2P] fint.
Bland hvidløg, chiliflager, olivenolie [1 spsk | 2 spsk] og et nip salt og peber i en anden lille skål.
TIP: Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.
Halver lime [½ stk, 2P].
Hak agurk groft og mynte og koriander fint.
Bland gulerod, agurk, salt [1/4 tsk |1/2 tsk], limesaft [1 spsk | 2 spsk], koriander og mynte i en stor skål. Tilsæt eventuelt en smule olivenolie.
Skær grillost i 1 cm tern.
Kom hvedemel [2 spsk | 4 spsk] i en dyb tallerken.
Kom sataysauce [1/2 pakke, 2P] i en anden dyb tallerken.
Bland panko, Mild Mahal og et stort nip peber i en tredje dyb tallerken.
Vend grillost i hvedemel, derefter i sataysauce og til sidst i panko.
Hæld olivenolie i en stor stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme.
Steg grillost i 2-3 min på hver side, eller indtil gylden.
Overfør til en tallerken med køkkenrulle.
Anret ris, grillost og salat på tallerkener.
Server med yoghurtdressing og chili-hvidløgssauce.