Kålpølser er en grovhakket type pølse, som gør sig særdeles godt ovnstegt (og som i gamle dage indeholdt kål). Vi forkæler pølserne med en aromatisk sauce lavet på rødvinssauce og bløde løg. Hertil en cremet hvidløgs-kartoffelmos og frisk æble-kålsalat. Vintermad når det er allerbedst!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Citron
½ stk
Løg
500 g
Bagekartoffel
60 g
Rødvinssauce
(Indeholder Sulfitter)
150 g
Kålblanding, skåret
25 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
1 stk
Hvidløgsfed
320 g
Kålpølse
1 stk
Æble
3 spsk
Mælk til mos
½ tsk
Salt til mos
½ spsk
Olie til stegning
½ spsk
Mel til sauce
2 spsk
Vand til sauce
½ tsk
Sukker til sauce
1 spsk
Olie til dressing
¼ tsk
Salt til dressing
¼ tsk
Sukker til dressing
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skræl kartofler, og skær i 2 cm tern. Skræl hvidløg.
Kog kartofler og hvidløg i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, og tilsæt mælk, salt og et nip peber. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel, og stil til side med låg på.
TIP: Tilsæt en klat smør for en mere cremet mos.
Placer kålpølser på en bageplade med bagepapir, og bag i ovnen i 15 min, eller indtil gyldne og gennemtilberedte.
Imens, skær løg i tynde, halve skiver.
Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middel varme.
Steg løg i 5-6 min, eller indtil bløde.
Tilsæt hvedemel, og rør rundt.
Tilsæt rødvinssauce, sojasauce, vand og sukker, og lad simre i 3-5 min, eller indtil mørk og karamelliseret.
Imens, skær æble i tynde, halve skiver.
Halver citron.
Bland citronsaft, olivenolie, salt og sukker i en stor skål.
Bland æble og kålblanding i skålen med dressing lige inden servering.
Fordel kålpølser, hvidløgsmos og salat på tallerkener.
Top kålpølser med løgsauce.