Ovnstegte kålpølser i løgsauce
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ovnstegte kålpølser i løgsauce

Ovnstegte kålpølser i løgsauce

med hvidløgsmos og frisk æblesalat

Kålpølser er en grovhakket type pølse, som gør sig særdeles godt ovnstegt (og som i gamle dage indeholdt kål). Vi forkæler pølserne med en aromatisk sauce lavet på rødvinssauce og bløde løg. Hertil en cremet hvidløgs-kartoffelmos og frisk æble-kålsalat. Vintermad når det er allerbedst!

Tags:
Børnevenlig
Hurtig
Mælkefri
Allergener:
Sulfitter
Hvede
Soja
Gluten

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Citron

½ stk

Løg

500 g

Bagekartoffel

60 g

Rødvinssauce

(Indeholder Sulfitter)

150 g

Kålblanding, skåret

25 ml

Sojasauce

(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)

1 stk

Hvidløgsfed

320 g

Kålpølse

1 stk

Æble

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 spsk

Mælk til mos

½ tsk

Salt til mos

½ spsk

Olie til stegning

½ spsk

Mel til sauce

2 spsk

Vand til sauce

½ tsk

Sukker til sauce

1 spsk

Olie til dressing

¼ tsk

Salt til dressing

¼ tsk

Sukker til dressing

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3431 kJ
Kalorier (kcal)820 kcal
Fedt46.4 g
Mættet fedt14.9 g
Kulhydrat72.8 g
Sukker21.8 g
Protein30.1 g
Salt7.2 g

Fremgangsmåde

Lav hvidløgsmos
1

Bring en stor gryde med saltet vand i kog.

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft). 

Skræl kartofler, og skær i 2 cm tern. Skræl hvidløg.

Kog kartofler og hvidløg i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, og tilsæt mælk, salt og et nip peber. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel, og stil til side med låg på. 

TIP: Tilsæt en klat smør for en mere cremet mos.

Bag kålpølser
2

Placer kålpølser på en bageplade med bagepapir, og bag i ovnen i 15 min, eller indtil gyldne og gennemtilberedte.

Steg løg
3

Imens, skær løg i tynde, halve skiver.

Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middel varme.

Steg løg i 5-6 min, eller indtil bløde.

Lav sauce
4

Tilsæt hvedemel, og rør rundt.

Tilsæt rødvinssauce, sojasauce, vand og sukker, og lad simre i 3-5 min, eller indtil mørk og karamelliseret.

Lav salat
5

Imens, skær æble i tynde, halve skiver.

Halver citron.

Bland citronsaft, olivenolie, salt og sukker i en stor skål.

Bland æble og kålblanding i skålen med dressing lige inden servering.

Server
6

Fordel kålpølser, hvidløgsmos og salat på tallerkener.

Top kålpølser med løgsauce.