Laks er en fantastisk fisk, som det er svært at mislykkes med, hvis man bare sørger for at ikke give den for lang tid. I aften panerer vi vores laks i sesamfrø, og steger den gylden og sprød. Ovnbagte kartofler og stegt pak choi med chili giver en dejlig kontrast. Den cremede asiatiske mayonnaise giver ekstra smag og passer perfekt til laksen og grøntsagerne.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
250 g
Laksefilet
(Indeholder Fisk)
1 stk
Lime
½ g
Chiliflager
1 stk
Pak choi
50 g
Vegansk asiatisk mayonnaise
(Indeholder Soja, Hvede, Gluten, Sesam)
500 g
Kartofler
1 stk
Gulerod
1 stk
Æble
20 g
Sesamfrø
(Indeholder Sesam Kan indeholde Hvede, Byg, Nødder, Gluten, Spelt, Kamut, Jordnødder, Havre, Rug)
½ tsk
Salt til kartofler
½ spsk
Olie til dressing
¼ tsk
Salt til dressing
¼ tsk
Salt til fisk
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær kartofler (uskrællet) i både.
Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med et nip salt og peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
TIP: Benyt flere bageplader hvis de er overfyldte
Imens, halver pak choi.
Skræl gulerod til lange, tynde bånd.
Skær æble i tynde, halve skiver.
Skær lime i både.
Bland olivenolie, chiliflager, salt, et skvæt limesaft og et nip peber i en stor skål.
Vend pak choi, gulerod og æble i skålen lige inden servering.
TIP: Undlad chiliflagerne, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.
Fordel sesamfrø på en tallerken.
Dub laks tør med køkkenrulle, og krydr med et nip salt.
Vend laks (undtagen skindsiden) i sesamfrø.
Opvarm en smule olivenolie i samme stegepande på middelhøj varme.
Steg laks med skindsiden nedad i 3-4 min. Vend laks, og steg videre i 3-5 min, eller indtil gylden og gennemstegt.
TIP: Fisken er færdig, når kødet er mat i midten.
Anret kartofler, laks og pak choisalat på tallerkener.
Server med asiatisk mayonnaise.