Laks er en fantastisk fisk, som det er svært at mislykkes med, hvis man bare sørger for at ikke give den for lang tid. I aften panerer vi vores laks i sesamfrø, og steger den gylden og sprød. Ovnbagte kartofler og stegt pak choi med chili giver en dejlig kontrast. Den cremede asiatiske mayonnaise giver ekstra smag og passer perfekt til laksen og grøntsagerne.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
500 g
Kartofler
250 g
Laksefilet
(Indeholder Fisk)
20 g
Sesamfrø
(Indeholder Sesam Kan indeholde Nødder, Jordnødder)
1 stk
Pak choi
60 g
Spinat
(Kan indeholde Selleri)
½ g
Chiliflager
50 g
Asiatisk mayonnaise
(Indeholder Sesam, Æg, Sennep, Soja, Gluten, Hvede)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær kartofler (uskrællet) i både.
Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med et nip salt og peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
Imens, halver pak choi.
Skyl spinat.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg pak choi i 2-3 min på hver side, eller indtil næsten mør.
Tilsæt spinat til stegepanden, og steg videre i 30 sek, eller indtil den er faldet sammen.
Krydr med et nip salt og peber.
Overfør til en skål, og dæk til med sølvpapir.
Fordel sesamfrø på en tallerken.
Dub laks tør med køkkenrulle, og krydr med et nip salt.
Vend laks (undtagen skindsiden) i sesamfrø.
Opvarm en smule olivenolie i samme stegepande på middelhøj varme.
Steg laks med skindsiden nedad i 3-4 min. Vend laks, og steg videre i 3-5 min, eller indtil gylden og gennemstegt.
TIP: Fisken er færdig, når kødet er mat i midten.
Anret kartofler, laks og grøntsager på tallerkener.
Drys pak choi med chiliflager [½ pakke, 2P].
Server med asiatisk mayonnaise.
TIP: Spring chiliflagerne over, hvis du ikke er til stærk mad.