Sesampaneret laks
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sesampaneret laks

Sesampaneret laks

med stegt pak choi og asiatisk mayonnaise

Laks er en fantastisk fisk, som det er svært at mislykkes med, hvis man bare sørger for at ikke give den for lang tid. I aften panerer vi vores laks i sesamfrø, og steger den gylden og sprød. Ovnbagte kartofler og stegt pak choi med chili giver en dejlig kontrast. Den cremede asiatiske mayonnaise giver ekstra smag og passer perfekt til laksen og grøntsagerne.

Tags:
Nem
Max 50g kulhydrater
Mælkefri
Allergener:
Fisk
Sesam
Æg
Sennep
Soja
Gluten
Hvede

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
15 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Kartofler

250 g

Laksefilet

(Indeholder Fisk)

20 g

Sesamfrø

(Indeholder Sesam Kan indeholde Nødder, Jordnødder)

1 stk

Pak choi

60 g

Spinat

(Kan indeholde Selleri)

½ g

Chiliflager

50 g

Asiatisk mayonnaise

(Indeholder Sesam, Æg, Sennep, Soja, Gluten, Hvede)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)696 kcal
Energi (kJ)2912 kJ
Fedt40.8 g
Mættet fedt5.8 g
Kulhydrat49.6 g
Sukker5.6 g
Protein33.3 g
Salt1.2 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande

Fremgangsmåde

Bag kartofler
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skær kartofler (uskrællet) i både.

Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med et nip salt og peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre. 

Steg pak choi
2

Imens, halver pak choi. 

Skyl spinat.

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg pak choi i 2-3 min på hver side, eller indtil næsten mør.

Tilsæt spinat
3

Tilsæt spinat til stegepanden, og steg videre i 30 sek, eller indtil den er faldet sammen. 

Krydr med et nip salt og peber. 

Overfør til en skål, og dæk til med sølvpapir.

Paner fisk
4

Fordel sesamfrø på en tallerken. 

Dub laks tør med køkkenrulle, og krydr med et nip salt.

Vend laks (undtagen skindsiden) i sesamfrø.

Steg fisk
5

Opvarm en smule olivenolie i samme stegepande på middelhøj varme.

Steg laks med skindsiden nedad i 3-4 min. Vend laks, og steg videre i 3-5 min, eller indtil gylden og gennemstegt.

TIP: Fisken er færdig, når kødet er mat i midten.

Server
6

Anret kartofler, laks og grøntsager på tallerkener. 

Drys pak choi med chiliflager [½ pakke, 2P].

Server med asiatisk mayonnaise.

TIP: Spring chiliflagerne over, hvis du ikke er til stærk mad.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image