Vi håber at I er sultne, for om en halv time kan I se frem til at nyde store skåle fyldt med lækre ingredienser. Vi koger ris, som derefter steges færdig sammen med grønne bønner, hvidløg, gulerod, pak choi og forårsløg. Vi serverer ris i skåle og topper med stegte æg, srirachamayo, sesamfrø og koriander.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
150 g
Grønne bønner
25 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
1 stk
Pak choi
2 stk
Gulerod
1 stk
Forårsløg
2 stk
Hvidløgsfed
1 pose
Koriander
50 g
Srirachamayonnaise
(Indeholder Sennep, Æg)
75 g
Asiatisk woksauce
(Indeholder Gluten, Sulfitter, Hvede, Sesam, Soja)
10 g
Sesamfrø
(Indeholder Sesam Kan indeholde Nødder, Jordnødder)
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder Selleri)
150 g
Langkornede hvide ris
2 stk
Æg (trin 5)
3 dl
Vand (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
1 spsk
Olivenolie (trin 3)
2 spsk
Vand (trin 4)
Bring vand [3 dl | 6 dl] i kog i en gryde.
Tilsæt ris, grøntsagsbouillon og salt [1/2 tsk | 1 tsk], og kog under låg på lav varme i 10 min.
Overfør til en tallerken, og lad køle af.
OBS: Risen færdigtilberedes i trin 4!
Skræl halvdelen af gulerod til lange, tynde bånd, og skær resten i 1 cm tern.
Hak pak choi groft.
Skær grønne bønner i mindre stykker.
Snit forårsløg fint.
Pres eller hak hvidløg fint.
Hak koriander groft.
Opvarm olivenolie [1 spsk | 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg hakket gulerod, pak choi og forårsløg (gem lidt til anretning) i 4-5 min.
Bland srirachamayonnaise med et skvæt vand i en lille skål.
Tilsæt grønne bønner, hvidløg, sojasauce, asiatisk woksauce og vand [2 spsk | 4 spsk] til stegepanden, og steg videre i 2-3 min.
Tilsæt ris, og steg under omrøring i 2 min, eller indtil mør.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Tilsæt halvdelen af sesamfrø, og slå æg [2 stk| 4 stk] ud ovenpå.
Spejl i 4-5 min, eller indtil æggehviden er fast og blommen stadig er mest flydende.
Anret stegte ris i dybe tallerkener.
Top med spejlæg og gulerod.
Dryp med srirachamayonnaise.
Drys med koriander og resterende forårsløg og sesamfrø.