topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sesamstegte ris

Sesamstegte ris

med spejlet æg og srirachamayonnaise (OBS! Æg medfølger ikke)

Vi håber at I er sultne, for om en halv time kan I se frem til at nyde store skåle fyldt med lækre ingredienser. Vi koger ris, som derefter steges færdig sammen med grønne bønner, hvidløg, gulerod, pak choi og forårsløg. Vi serverer ris i skåle og topper med stegte æg, srirachamayo, sesamfrø og koriander.

Tags:
Vegetarisk
Mælkefri
Allergener:
Hvede
Soja
Gluten
Sennep
Æg
Sulfitter
Sesam
Selleri

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Grønne bønner

25 ml

Sojasauce

(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)

1 stk

Pak choi

2 stk

Gulerod

1 stk

Forårsløg

2 stk

Hvidløgsfed

1 pose

Koriander

50 g

Srirachamayonnaise

(Indeholder Sennep, Æg)

75 g

Asiatisk woksauce

(Indeholder Gluten, Sulfitter, Hvede, Sesam, Soja)

10 g

Sesamfrø

(Indeholder Sesam Kan indeholde Nødder, Jordnødder)

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholder Selleri)

150 g

Langkornede hvide ris

Ikke inkluderet i din måltidskasse

2 stk

Æg (trin 5)

3 dl

Vand (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 1)

1 spsk

Olivenolie (trin 3)

2 spsk

Vand (trin 4)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)724 kcal
Energi (kJ)3029 kJ
Fedt31.9 g
Mættet fedt4.5 g
Kulhydrat88.6 g
Sukker21.1 g
Protein18.3 g
Salt6.9 g

Redskaber

Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Bring vand [3 dl | 6 dl] i kog i en gryde.

Tilsæt ris, grøntsagsbouillon og salt [1/2 tsk | 1 tsk], og kog under låg på lav varme i 10 min.

Overfør til en tallerken, og lad køle af. 

OBS: Risen færdigtilberedes i trin 4! 

Forbered grøntsager
2

Skræl halvdelen af gulerod til lange, tynde bånd, og skær resten i 1 cm tern.

Hak pak choi groft.

Skær grønne bønner i mindre stykker.

Snit forårsløg fint.

Pres eller hak hvidløg fint.

Hak koriander groft.

Steg grøntsager
3

Opvarm olivenolie [1 spsk | 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg hakket gulerod, pak choi og forårsløg (gem lidt til anretning) i 4-5 min.

Bland srirachamayonnaise med et skvæt vand i en lille skål.

Tilsæt ris
4

Tilsæt grønne bønner, hvidløg, sojasauce, asiatisk woksauce og vand [2 spsk | 4 spsk] til stegepanden, og steg videre i 2-3 min.

Tilsæt ris, og steg under omrøring i 2 min, eller indtil mør.

Spejl æg
5

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Tilsæt halvdelen af sesamfrø, og slå æg [2 stk| 4 stk] ud ovenpå.

Spejl i 4-5 min, eller indtil æggehviden er fast og blommen stadig er mest flydende.

Server
6

Anret stegte ris i dybe tallerkener.

Top med spejlæg og gulerod.

Dryp med srirachamayonnaise.

Drys med koriander og resterende forårsløg og sesamfrø.