Sigt mod spidsen af Nordafrika med vores glødende Shakshuka, der tænder en flamme for tunesisk køkken i dit hjerte. I rettens øje hersker et stegt æg, der sammen med frisk koriander får dig til at se god mad fra et helt nyt perspektiv.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
75 g
Græsk salatost
4 g
Za'atar
1 pakke
Hakkede tomater
25 g
Ketchup
1 stk
Løg
1 stk
Rød peberfrugt
1 stk
Hvidløgsfed
1 pose
Koriander
15 g
Dukkah
1 g
Chiliflager
½ stk
Baguette
4 g
Spidskommen, stødt
1 spsk
Smør
2 stk
Æg
½ dl
Vand
Forvarm ovn til 220°C/200°C varmluft. Hak løg og hvidløg fint. Skær peberfrugt i 1 cm tern. Hak koriander fint.
Opvarm en smule olivenolie* i en ovnsikker stegepande ved middelhøj varme. Steg løg, hvidløg og peberfrugt i 2-3 min. Tilsæt dukkah, chiliflager (stærk!) og spidskommen. Steg i 3-4 min. Tilsæt hakkede tomater, ketchup, 1/2 koriander, vand* og smør*. Lad simre i 5-6 min. TIP: Har du ikke en ovnsikker stegepande, kan du bruge en normal stegepande og et ildfast fad.
Lav en lille fordybning i tomatstuvningen med en ske. Slå æg* ud i fordybningen. Gør det samme med resterende æg*. Bag i ovnen i 8-10 min, eller indtil æggehviden er hvid og æggeblommen er let stivnet.
Halver brød [½ stk, 2 pers.]. Skær over på langs. Dryp med olivenolie*. Krydr med salt*. Bag i ovnen i 4-5 min.
Smuldr salatost over shakshukaen. Drys med za’atar (efter behov) og resterende koriander.
Anret shakshuka på tallerkener. Server med brød.