Smørstegt gnocchi
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Smørstegt gnocchi

Smørstegt gnocchi

med ovnbagt græskar, grønkål og hasselnødder

Spændende opskrift med gnocchi, som bliver smørstegt i stedet for at koges! Når gnocchien er stegt, blander vi den med ovnbagt græskar og zucchini, og så topper vi med basilikum og ristede hasselnødder. En skøn kombination som hele familien kommer at elske.

Tags:
<650 kcal 2P-baseret
Vegetarisk
Allergener:
Nødder
Hvede
Gluten
Mælk
Æg

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
15 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

½ stk

Butternutsquash

½ stk

Zucchini

1 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Citron, økologisk

1 pose

Basilikum

20 g

Hasselnødder

(Indeholder Nødder)

350 g

Gnocchi

(Indeholder Hvede, Gluten Kan indeholde Soja, Sennep)

100 g

Grønkål, skåret

20 g

Finrevet ost

(Indeholder Mælk, Æg)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

2 spsk

Vand (trin 5)

1.5 spsk

Smør (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)576 kcal
Energi (kJ)2412 kJ
Fedt20.71 g
Mættet fedt8.7 g
Kulhydrat78.65 g
Sukker4.5 g
Protein17.89 g
Salt2.7 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande
Rivejern

Fremgangsmåde

Bag græskar og zucchini
1

Tag smør* ud af køleskabet. Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft, og bring en elkedel med vand* i kog. Del butternutsquash [½ stk, 2P] på midten, fjern kerner, og skær i 1 cm tern. Skær zucchini [½ stk, 2P] i 1 cm halve skiver. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, og krydr med et stort nip salt* og peber. Bag i ovnen i 20-25 min.

Rist hasselnødder
2

Pres eller hak hvidløg fint. Hak basilikum fint. Riv citronskal, og del citron på midten. Opvarm en stor stegepande på middelhøj varme. Rist hasselnødder i 3-4 min, eller indtil gyldne, og hak groft.

Steg gnocchi
3

Hæld olivenolie* i en stor stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op ved middelhøj varme. Steg gnocchi under omrøring i 6-8 min, eller indtil gyldne. Krydr med et nip salt* og peber*. TIP: Tilsæt mere olivenolie, hvis gnocchien sidder fast i panden. OBS: Gnocchien skal ikke koges inden den steges.

Bland grøntsager og gnocchi
4

Tilsæt hvidløg og grønkål til stegepanden, og steg videre i 1 min. Tilsæt færdigbagte grøntsager, og vend det hele sammen.

Lav basilikumsmør
5

Bland smør [1,5 spsk | 3 spsk], citronskal [1 tsk | 2 tsk], citronsaft [1 spsk | 2 spsk], kogende vand* [2 spsk | 4 spsk] og basilikum (gem lidt til anretning) i en lille skål. Tilsæt basilikumsmør og finrevet ost til stegepanden, og rør godt rundt. Krydr med et nip salt* og peber*.

Server
6

Anret gnocchi i dybe tallerkener. Top med hasselnødder og resterende basilikum.