Spændende opskrift med gnocchi, som bliver smørstegt i stedet for at koges! Når gnocchien er stegt, blander vi den med ovnbagt græskar og zucchini, og så topper vi med basilikum og ristede hasselnødder. En skøn kombination som hele familien kommer at elske.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
½ stk
Butternutsquash
½ stk
Zucchini
1 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Citron, økologisk
1 pose
Basilikum
20 g
Hasselnødder
(Indeholder Nødder)
350 g
Gnocchi
(Indeholder Hvede, Gluten Kan indeholde Soja, Sennep)
100 g
Grønkål, skåret
20 g
Finrevet ost
(Indeholder Mælk, Æg)
2 spsk
Vand (trin 5)
1.5 spsk
Smør (trin 5)
Tag smør* ud af køleskabet. Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft, og bring en elkedel med vand* i kog. Del butternutsquash [½ stk, 2P] på midten, fjern kerner, og skær i 1 cm tern. Skær zucchini [½ stk, 2P] i 1 cm halve skiver. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, og krydr med et stort nip salt* og peber. Bag i ovnen i 20-25 min.
Pres eller hak hvidløg fint. Hak basilikum fint. Riv citronskal, og del citron på midten. Opvarm en stor stegepande på middelhøj varme. Rist hasselnødder i 3-4 min, eller indtil gyldne, og hak groft.
Hæld olivenolie* i en stor stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op ved middelhøj varme. Steg gnocchi under omrøring i 6-8 min, eller indtil gyldne. Krydr med et nip salt* og peber*. TIP: Tilsæt mere olivenolie, hvis gnocchien sidder fast i panden. OBS: Gnocchien skal ikke koges inden den steges.
Tilsæt hvidløg og grønkål til stegepanden, og steg videre i 1 min. Tilsæt færdigbagte grøntsager, og vend det hele sammen.
Bland smør [1,5 spsk | 3 spsk], citronskal [1 tsk | 2 tsk], citronsaft [1 spsk | 2 spsk], kogende vand* [2 spsk | 4 spsk] og basilikum (gem lidt til anretning) i en lille skål. Tilsæt basilikumsmør og finrevet ost til stegepanden, og rør godt rundt. Krydr med et nip salt* og peber*.
Anret gnocchi i dybe tallerkener. Top med hasselnødder og resterende basilikum.