Mørt kyllingebryst i selskab med honning og Harissa-krydderi er altså noget for sig. Når det serveres med syltede rødløg, salat af gulerods- og agurkebånd, krydret bulgur og hvidløgsyoghurt bliver det faktisk ikke meget bedre. En let og enkel aftensmad til dage hvor det godt må gå lidt tjept.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
85 g
Bulgur
(Indeholder Hvede, Gluten)
4 g
Hello Sunrise
(Indeholder Selleri, Sennep)
1 stk
Rødløg
1 stk
Citron
10 g
Pinjekerner
(Kan indeholde Hvede, Nødder, Jordnødder, Sesam, Byg, Havre, Rug, Spelt)
280 g
Kyllingebryst
4 g
Harissa-krydderi
12.5 g
Honning
1 stk
Gulerod
1 stk
Agurk
½ stk
Hvidløgsfed
75 g
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
2.5 dl
Vand til bulgur
¼ tsk
Salt til bulgur
½ tsk
Sukker til syltning
1 spsk
Vand til syltning
¼ tsk
Salt til syltning
¼ tsk
Salt til dressing
½ spsk
Olie til stegning
¼ tsk
Salt til kød
1 spsk
Smør til sauce
1 dl
Vand til sauce
½ spsk
Olie til salat
¼ tsk
Salt til salat
Bring vand i kog i en mellemstor gryde.
Tilsæt bulgur, Hello Sunrise og salt, og kog under låg på middellav varme i 9-10 min, eller indtil ‘al dente'.
Imens, skær rødløg i tynde, halve skiver, og halver citron.
Bland et stort skvæt citronsaft, sukker, vand og salt i en lille skål.
Vend rødløg i skålen, og stil til side.
Hæld væde fra inden servering.
Opvarm en stor stegepande på middelhøj varme.
Rist pinjekerner i 3-4 min, eller indtil gyldne, og overfør til en lille skål.
Pres eller hak hvidløg fint.
Bland hvidløg, yoghurt, salt og et nip peber i en lille skål.
Læg kylling mellem to stykker bagepapir, bank flad (ca. 2 cm) med en kødhammer eller kagerulle, og krydr med salt.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg kylling med Harissa-krydderi, salt og et nip peber i 2 min på hver side, eller indtil brunet.
Sænk til middel varme, og steg videre i 2-3 min på hver side, eller indtil gennemstegt.
Tilsæt smør, honning og vand, og steg i 1 min, eller indtil saucen er let tyknet.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Imens, skræl gulerod og agurk til lange, tynde bånd, og hak det sidste stykke af guleroden fint.
Bland gulerod, agurk, olivenolie, salt og et nip peber i en mellemstor skål.
Anret bulgur, kylling, rødløg og salat i skåle.
Top bulgur og kylling med sauce fra stegepanden og pinjekerner.
Server med hvidløgsyoghurt.