Søde kartofler og masala-kikærter
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Søde kartofler og masala-kikærter

Søde kartofler og masala-kikærter

med granatæblesalat og syltede rødløg

Tag hele familien med i køkkenet, i aften skal vi nemlig lave en masse lækkert. Vi ovnbager søde kartofler med sesamfrø og ingefær, og samtidigt steger vi kikærter med Tikka Masala og indiske krydderier. Vi serverer kartofler og kikærter med en smuk og frisk granatæblesalat med tomat og syltede rødløg, og topper herlighederne med yoghurt, og frisk koriander og mynte.

Tags:
<650 kcal 2P-baseret
Vegetarisk
Hvedefri
Allergener:
Mælk
Æg
Sennep
Sesam

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

450 g

Sød kartoffel

½ pakke

Kikærter

½ stk

Lime

½ stk

Rødløg

75 ml

Yoghurt

(Indeholder Mælk)

1 stk

Tomat

½ stk

Granatæble

30 g

Spinat

5 g

Ginger Ninja

(Indeholder Æg, Sennep)

10 g

Sesamfrø

(Indeholder Sesam Kan indeholde Nødder, Jordnødder)

1 pose

Mynte & koriander

15 g

Tikka masala

4 g

Mild Mahal

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt (trin 1)

½ tsk

Sukker (trin 2)

¼ tsk

Salt (trin 2)

¼ tsk

Salt (trin 4)

1 spsk

Olivenolie (trin 4)

1 spsk

Smør (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)2202 kJ
Kalorier (kcal)526 kcal
Fedt23.6 g
Mættet fedt8.6 g
Kulhydrat60.9 g
Sukker17.1 g
Protein13.2 g
Salt4.7 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande

Fremgangsmåde

Bag søde kartofler
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skær søde kartofler (uskrællet) i både, og fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med Ginger Ninja, salt [1/2 tsk I 1 tsk] og et nip peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 20-30 min, eller indtil møre.

Sylt rødløg
2

Imens, halver lime [½ stk, 2P].

Skær rødløg [½ stk, 2P] i tynde, halve skiver.

Bland limesaft, sukker [1/2 tsk | 1 tsk] og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en lille skål.

Vend rødløg i skålen, og stil til side.

Forbered granatæble
3

Rul granatæble på bordpladen, og skær over på midten. Overfør granatæble [1/2 stk, 2P] til en skål med vand, og løsn frøene med fingrene. Lad frøene falde til bunds, og fjern det hvide frugtkød på toppen. Skyl frø under koldt vand i en si.

TIP: Ved at fjerne frøene i vand, undgår du, at frugtsaften smitter af.

Lav salat
4

Hak koriander og mynte groft.

Hak tomat groft.

Bland granatæble, tomat, olivenolie [1 spsk | 2 spsk] og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en stor skål.

Steg  kikærter
5

Hæld væde fra kikærter [1/2 pakke, 2P].

Skyl spinat.

Smelt smør [1 spsk | 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg kikærter, Mild Mahal og Tikka Masala [1/2 pakke, 2P] i 3-4 min, eller indtil velduftende og gennemvarmet.

Vend søde kartofler med spinat og sesamfrø lige inden servering.

Hæld lage fra rødløg, og vend i skålen med granatæblesalat.

Server
6

Anret søde kartofler i dybe tallerkner.

Top med granatæblesalat og kikærter. 

Dryp med yoghurt.

Drys med koriander og mynte.