Tag hele familien med i køkkenet, i aften skal vi nemlig lave en masse lækkert. Vi ovnbager søde kartofler med sesamfrø og ingefær, og samtidigt steger vi kikærter med Tikka Masala og indiske krydderier. Vi serverer kartofler og kikærter med en smuk og frisk granatæblesalat med tomat og syltede rødløg, og topper herlighederne med yoghurt, og frisk koriander og mynte.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
450 g
Sød kartoffel
½ pakke
Kikærter
½ stk
Lime
½ stk
Rødløg
75 ml
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
1 stk
Tomat
½ stk
Granatæble
30 g
Spinat
5 g
Ginger Ninja
(Indeholder Æg, Sennep)
10 g
Sesamfrø
(Indeholder Sesam Kan indeholde Nødder, Jordnødder)
1 pose
Mynte & koriander
15 g
Tikka masala
4 g
Mild Mahal
½ tsk
Salt (trin 1)
½ tsk
Sukker (trin 2)
¼ tsk
Salt (trin 2)
¼ tsk
Salt (trin 4)
1 spsk
Olivenolie (trin 4)
1 spsk
Smør (trin 5)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær søde kartofler (uskrællet) i både, og fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med Ginger Ninja, salt [1/2 tsk I 1 tsk] og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 20-30 min, eller indtil møre.
Imens, halver lime [½ stk, 2P].
Skær rødløg [½ stk, 2P] i tynde, halve skiver.
Bland limesaft, sukker [1/2 tsk | 1 tsk] og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en lille skål.
Vend rødløg i skålen, og stil til side.
Rul granatæble på bordpladen, og skær over på midten. Overfør granatæble [1/2 stk, 2P] til en skål med vand, og løsn frøene med fingrene. Lad frøene falde til bunds, og fjern det hvide frugtkød på toppen. Skyl frø under koldt vand i en si.
TIP: Ved at fjerne frøene i vand, undgår du, at frugtsaften smitter af.
Hak koriander og mynte groft.
Hak tomat groft.
Bland granatæble, tomat, olivenolie [1 spsk | 2 spsk] og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en stor skål.
Hæld væde fra kikærter [1/2 pakke, 2P].
Skyl spinat.
Smelt smør [1 spsk | 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg kikærter, Mild Mahal og Tikka Masala [1/2 pakke, 2P] i 3-4 min, eller indtil velduftende og gennemvarmet.
Vend søde kartofler med spinat og sesamfrø lige inden servering.
Hæld lage fra rødløg, og vend i skålen med granatæblesalat.
Anret søde kartofler i dybe tallerkner.
Top med granatæblesalat og kikærter.
Dryp med yoghurt.
Drys med koriander og mynte.