Tag hele familien med i køkkenet, i aften skal vi nemlig lave en masse lækkert. Vi ovnbager søde kartofler med sesamfrø og ingefær, og samtidigt steger vi kikærter med Tikka Masala og indiske krydderier. Vi serverer kartofler og kikærter med en smuk og frisk granatæblesalat med tomat og syltede rødløg, og topper herlighederne med yoghurt, og frisk koriander og mynte.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
5 g
Ginger Ninja
(Indeholder Æg, Sennep)
½ pakke
Kikærter
1 stk
Lime
1 pose
Mynte & koriander
1 stk
Tomat
30 g
Spinat
75 g
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
450 g
Sød kartoffel
½ stk
Granatæble
15 g
Tikka masala
½ stk
Rødløg
4 g
Mild Mahal
10 g
Sesamfrø
(Indeholder Sesam Kan indeholde Hvede, Byg, Nødder, Gluten, Spelt, Kamut, Jordnødder, Havre, Rug)
½ tsk
Salt til kartofler
½ tsk
Sukker til syltning
¼ tsk
Salt til syltning
1 spsk
Olie til salat
¼ tsk
Salt til salat
1 spsk
Smør til grøntsager
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær søde kartofler (uskrællet) i både, og fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie, og drys med sesamfrø. Krydr med Ginger Ninja, salt og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 20-30 min, eller indtil møre.
Imens, halver lime.
Skær rødløg i tynde, halve skiver.
Bland limesaft, sukker og salt i en lille skål.
Vend rødløg i skålen, og stil til side.
Rul granatæble på bordpladen, og skær over på midten. Overfør granatæble til en skål med vand, og løsn frøene med fingrene. Lad frøene falde til bunds, og fjern det hvide frugtkød på toppen. Skyl frø under koldt vand i en si.
TIP: Ved at fjerne frøene i vand, undgår du, at frugtsaften smitter af.
Hak koriander og mynte groft.
Hak tomat groft.
Bland granatæble, tomat, olivenolie og salt i en stor skål.
Hæld væde fra kikærter.
Skyl spinat.
Smelt smør i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg kikærter, Mild Mahal og Tikka Masala i 3-4 min, eller indtil velduftende og gennemvarmet.
Vend søde kartofler med spinat lige inden servering.
Hæld være fra rødløg, og vend i skålen med granatæblesalat.
Anret søde kartofler i dybe tallerkner.
Top med granatæblesalat og kikærter.
Dryp med yoghurt.
Drys med koriander og mynte.