Det sydøstasiatiske køkken kendetegnes ved retter, der er nemme at tilberede med forskellige stærke aromatiske komponenter. Du får et eksempel på dette med denne spændende opskrift med masser af skønne ingredienser. Hvidløgsris passer sig selv på komfuret, imens vi steger kød og grøntsager med asiatiske krydderier, og så topper vi herlighederne med sort sesammayonnaise og frisk agurk. Det bliver ikke nemmere end dette at lave asiatisk mad!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
50 g
Vegansk sesammayonnaise
(Indeholder Gluten, Sesam, Soja, Hvede)
150 g
Jasminris
1 stk
Pak choi
12.5 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
4 g
Ga-Laksa
1 stk
Hvidløgsfed
300 g
Svinekamfilet
½ stk
Glaskål, hvid
1 stk
Gulerod
½ spsk
Olie til ris
3 dl
Vand til ris
½ tsk
Salt til ris
½ spsk
Olie til stegning
¼ tsk
Salt til grøntsager
¼ tsk
Salt til kød
1 tsk
Sukker til sauce
¼ tsk
Salt til sauce
Pres eller hak hvidløg fint. Opvarm olivenolie i en gryde på middelhøj varme. Svits hvidløg i 1-2 min. Tilsæt vand, og bring i kog. Tilsæt ris og salt, og kog under låg på lav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.
Skær agurk i tynde skiver. Skær gulerod (uskrællet) i tynde, halve skiver. Hak pak choi groft.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg gulerod i 3-4 min. Tilsæt pak choi, og steg videre i 2 min. Krydr med salt, og overfør til en skål.
Skær svinekød i 2 cm strimler på et andet skærebræt. Bland Ga-Laksa, et nip salt og en smule olivenolie i en mellemstor skål, og vend svinekød i skålen.
Opvarm en smule olivenolie (ved behov) i samme stegepande på middelhøj varme. Steg svinekød i 2-3 min, eller indtil brunet. Tilsæt grøntsager, sojasauce og sukker, og rør rundt indtil gennemvarmet. Smag til med salt og peber.
Anret hvidløgsris, svinekød og grøntsager i dybe tallerkener. Top med agurk. Dryp med sesammayonnaise.