Souvlaki-krydrede koftaer
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Souvlaki-krydrede koftaer

Souvlaki-krydrede koftaer

med dild-tzatziki og oreganobagte kartofler

Lad denne velsmagende opskrift på saftige koftaer, oreganobagte kartofler vendt med frisk tomat og spinat, og forfriskende tzatziki forgylde familiens middag i aften. Koftaerne får et spændende twist af at der er Souvlaki-krydderi i farsen, og tzatzikin får ekstra smag og bliver smukt grøn af frisk dild.

Allergener:
Gluten
Hvede
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

25 g

Rasp

(Indeholder Gluten, Hvede)

1 stk

Tomat

1 stk

Agurk

30 g

Spinat

75 g

Yoghurt

(Indeholder Mælk)

4 g

Souvlaki-krydderi

500 g

Kartofler

½ stk

Hvidløgsfed

1 pose

Dild

250 g

Hakket svine-/kalvekød

½ g

Oregano, tørret

1 stk

Rødløg

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt til kartofler

1 stk

Æg til koftas

½ tsk

Salt til koftas

¼ tsk

Salt til dressing

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)2361 kJ
Kalorier (kcal)564 kcal
Fedt18.4 g
Mættet fedt7.1 g
Kulhydrat64.6 g
Sukker8.7 g
Protein38.2 g
Salt6.8 g

Fremgangsmåde

Bag kartofler
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm både, og fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med salt, oregano og et nip peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.

TIP: Benyt flere bageplader hvis de er overfyldte

Steg koftaer
2

Bland hakket svine-/kalvekød, æg, Souvlaki-krydderi, rasp og salt i en stor skål.

Form fars til 8 cm lange koftaer (3 pr. person).

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg koftaer i 2-3 min, eller indtil brunet.

Sænk til middel varme, og steg videre i 6-7 min, eller indtil gennemstegte.

VIGTIGT: Koftaerne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Forbered råvarer
3

Imens, skyl spinat.

Hak dild fint.

Pres eller hak hvidløg fint.

Skær rødløg i 1 cm både.

Vend kartofler med rødløg på bagepladen, når kartoflerne har 15 min tilbage.

Lav tzatziki
4

Hak tomat groft.

Riv agurk groft, og pres så meget væske ud som muligt.

Bland agurk, dild, yoghurt, hvidløg, salt og et nip peber i en mellemstor skål.

Tilsæt tomat og spinat
5

Vend færdigbagte kartofler og rødløg med tomat og spinat på bagepladen.

Server
6

Anret kartofler i dybe tallerkener.

Top med koftaer og dild-tzatziki.