I afta laver vi orzo spanakopita-style, ved at blande den med spinat og salatost. Vi serverer vores spanakopita orzo med Souvlaki-krydrede rejer, en frisk tomatsalat med syltet rødløg, og cremet hvidløgsyoghurt.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Citron
½ stk
Hvidløgsfed
½ g
Oregano, tørret
½ stk
Rødløg
1 stk
Tomat
30 g
Spinat
75 g
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
4 g
Souvlaki-krydderi
150 g
Rejer
(Indeholder Krebsdyr)
1 pose
Dild
180 g
Orzo
(Indeholder Gluten, Hvede Kan indeholde Sennep, Soja, Æg, Lupin)
100 g
Græsk salatost
(Indeholder Mælk)
½ tsk
Sukker til syltning
¼ tsk
Salt til syltning
1 spsk
Olie til stegning
1 spsk
Smør til stegning
½ spsk
Olie til dressing
1 spsk
Olie til ris
¼ tsk
Salt til ris
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Kog orzo i 8-9 min, eller indtil ‘al dente', og hæld vand fra.
TIP: Vandet skal være salt som havvand. - ‘Al dente’ betyder, at orzoen er kogt, men stadig har en smule bid.
Imens, skær rødløg i tynde, halve skiver.
Halver citron.
Bland citronsaft, sukker, salt, oregano og rødløg i en lille skål, og stil til side.
Skyl spinat, og hak fint.
Smuldr salatost.
Hak tomat groft.
Hak dild fint.
Pres eller hak hvidløg fint.
Bland yoghurt, hvidløg og et nip salt og peber i en lille skål.
Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg rejer med Souvlaki-krydderi i 1-2 min på hver side, eller indtil gyldne og gennemstegte.
Tilsæt smør, og lad smelte.
TIP: Rejerne er færdige, når kødet er hvidt og mat.
Hæld væde fra rødløg, og bland medtomat, olivenolie og et nip salt og peber.
Vend dild, spinat, olivenolie, salatost og salt i gryden med orzo lige inden servering.
Anret orzo i dybe tallerkener.
Top med tomatsalat, rejer og smør fra stegepanden.
Server med hvidløgsyoghurt.