topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Souvlaki-krydrede rejer

Souvlaki-krydrede rejer

med 'spanakopita'-orzo og frisk tomatsalat

I afta laver vi orzo spanakopita-style, ved at blande den med spinat og salatost. Vi serverer vores spanakopita orzo med Souvlaki-krydrede rejer, en frisk tomatsalat med syltet rødløg, og cremet hvidløgsyoghurt.

Allergener:
Mælk
Krebsdyr
Gluten
Hvede

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Citron

½ stk

Hvidløgsfed

½ g

Oregano, tørret

½ stk

Rødløg

1 stk

Tomat

30 g

Spinat

75 g

Yoghurt

(Indeholder Mælk)

4 g

Souvlaki-krydderi

150 g

Rejer

(Indeholder Krebsdyr)

1 pose

Dild

180 g

Orzo

(Indeholder Gluten, Hvede Kan indeholde Sennep, Soja, Æg, Lupin)

100 g

Græsk salatost

(Indeholder Mælk)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Sukker til syltning

¼ tsk

Salt til syltning

1 spsk

Olie til stegning

1 spsk

Smør til stegning

½ spsk

Olie til dressing

1 spsk

Olie til ris

¼ tsk

Salt til ris

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3448 kJ
Kalorier (kcal)824 kcal
Fedt42.4 g
Mættet fedt17.9 g
Kulhydrat74.3 g
Sukker8.9 g
Protein32.3 g
Salt5.1 g

Fremgangsmåde

Kog orzo
1

Bring en stor gryde med saltet vand i kog.

Kog orzo i 8-9 min, eller indtil ‘al dente', og hæld vand fra.

TIP: Vandet skal være salt som havvand. - ‘Al dente’ betyder, at orzoen er kogt, men stadig har en smule bid.

Sylt rødløg
2

Imens, skær rødløg i tynde, halve skiver.

Halver citron.

Bland citronsaft, sukker, salt, oregano og rødløg i en lille skål, og stil til side.

Forbered grøntsager
3

Skyl spinat, og hak fint.

Smuldr salatost.

Hak tomat groft.

Hak dild fint.

Pres eller hak hvidløg fint.

Bland yoghurt, hvidløg og et nip salt og peber i en lille skål.

Steg rejer
4

Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg rejer med Souvlaki-krydderi i 1-2 min på hver side, eller indtil gyldne og gennemstegte.

Tilsæt smør, og lad smelte.

TIP: Rejerne er færdige, når kødet er hvidt og mat.

Bland orzo
5

Hæld væde fra rødløg, og bland medtomat, olivenolie og et nip salt og peber.

Vend dild, spinat, olivenolie, salatost og salt i gryden med orzo lige inden servering.

Server
6

Anret orzo i dybe tallerkener.

Top med tomatsalat, rejer og smør fra stegepanden.

Server med hvidløgsyoghurt.