En klassisk carbonara indeholder bacon, men vi giver vores variant et spændende twist ved at erstatte bacon med røget laks. Den indeholder også en skøn sauce med æggeblomme, fløde, revet ost og spaghetti. Frisk tilbehør er en saftig zucchinisalat med rucola og citrondressing, og så topper vi herlighederne med frisk persille.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
100 g
Koldrøget laks
(Indeholder Fisk)
1 pakke
Spaghetti
(Indeholder Gluten, Hvede Kan indeholde Soja)
40 g
Finrevet ost
(Indeholder Mælk, Æg)
40 g
Rucola
½ stk
Citron
75 ml
Madlavningsfløde
(Indeholder Mælk)
1 pose
Bredbladet persille
1 stk
Zucchini
1 stk
Hvidløgsfed
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder Selleri)
¼ tsk
Salt (trin 2)
½ tsk
Sukker (trin 2)
1 spsk
Olivenolie (trin 2)
2 stk
Æg (trin 3)
1 spsk
Olivenolie (trin 4)
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Kog pasta i 8-9 min, eller indtil ‘al dente'.
Gem en smule pastavand [2 dl | 4 dl], og hæld resten fra.
TIP: Kogevandet skal være salt som havvand. - ‘Al dente’ betyder, at pastaen er kogt, men stadig har en smule bid.
Imens, skræl zucchini til lange, tynde bånd.
Skyl rucola, og halver citron [1/2 stk, 2P].
Hak persille groft og hvidløg fint.
Hak røget laks fint.
Bland citronsaft [1 spsk | 2 spsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], sukker [1/2 tsk | 1 tsk] og olivenolie [1 spsk | 2 spsk] i en stor skål.
Bland æggeblomme [2 stk I 4 stk], madlavningsfløde [1/2 pakke, 2P], finrevet ost og grøntsagsbouillon i en mellemstor skål.
Krydr med et nip peber, og pisk sammen med en gaffel.
TIP: Ved kun at bruge æggeblomme bliver saucen ekstra cremet.
Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middel varme.
Steg hvidløg i 30 sek, eller indtil velduftende.
Tilsæt pasta, æggeblanding og pastavand, og vend sammen.
TIP: Tilsæt et skvæt vand, hvis pastaen virker tør.
Tilsæt røget laks, og vend sammen,
Vend zucchini og rucola i skålen med citrondressing lige inden servering.
Anret spaghetti carbonara i dybe tallerkener.
Top med persille.
Server med zucchinisalat.