Romescosauce er en spansk fyldig sauce fra Catalonien. Vores variant indeholder calabresepesto, valnødder og røget paprika. Vi serverer den med krydret smørstegt kylling, oreganobagte peberfrugter vendt med frisk persille, og tomatsalat med citron og spinat.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
20 g
Valnødder
(Indeholder Nødder Kan indeholde Sesam, Jordnødder)
1 stk
Citron
2 stk
Tomat
2 g
Røget paprika
½ stk
Hvidløgsfed
½ g
Oregano, tørret
60 g
Calabresepesto
280 g
Kyllingebryst
30 g
Spinat
500 g
Kartofler
4 g
Hello Sunrise
(Indeholder Selleri, Sennep)
1 pose
Bredbladet persille
½ tsk
Salt til kartofler
¼ tsk
Salt til sauce
1 spsk
Vand til sauce
¼ tsk
Salt til kød
½ spsk
Olie til stegning
1 spsk
Smør til stegning
¼ tsk
Salt til salat
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm tern, og fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med salt, oregano og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
TIP: Benyt flere bageplader ved behov.
Imens, opvarm en stor stegepande på middelhøj varme.
Rist valnødder i 3-4 min, eller indtil gyldne, og hak fint.
Bland calabresepesto, salt, vand, valnødder og røget paprika i en mellemstor skål.
Hak persille og hvidløg fint.
Skær tomat i både.
Halver citron.
Skyl spinat.
Læg en hånd på hver kyllingebrystfilet, og skær igennem på langs med en skarp kniv. Krydr med salt og Hello Sunrise.
Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg kylling i 2 min på hver side, eller indtil brunet.
Tilsæt smør og hvidløg, og steg videre i 1-2 min, eller indtil kyllingen er gennemstegt.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Bland tomat, citronsaft, spinat og salt i en stor skål. Tilsæt eventuelt en smule olivenolie.
Vend persille med kartofler lige inden servering.
Anret kartofler, kylling og salat på tallerkner.
Server med romesco-sauce.