Patatas bravas er kartofler som serveres med bravasauce. Vores skønne bravasauce indeholder hvidløg, chiliflager, sukker, smør og tomatpuré. Vi serverer vores patatas bravas med pankopanerede rejer, en frisk rucolasalat med zucchini og citron, cremet aioli og frisk persille.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Zucchini
1 stk
Citron
4 g
Røget paprika
150 g
Rejer
(Indeholder Krebsdyr)
500 g
Kartofler
50 g
Panko
(Indeholder Gluten, Hvede)
1 stk
Hvidløgsfed
40 g
Rucola
1 dåse
Tomatpuré
1 g
Chiliflager
40 g
Aioli
(Indeholder Æg, Sennep)
1 pose
Bredbladet persille
½ tsk
Salt til kartofler
1 spsk
Smør til sauce
¼ tsk
Sukker til sauce
1 spsk
Mel til panering
¼ tsk
Salt til mel
1
Æg til panering
¼ tsk
Salt til salat
½ spsk
Olie til salat
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm tern, og fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med salt, røget paprika og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil bløde.
TIP: Benyt flere bageplader ved behov.
Imens, pres eller hak hvidløg fint.
Smelt smør i en stor stegepande på middel varme.
Steg hvidløg, chiliflager, sukker og tomatpuré i 1-2 min, eller indtil velduftende.
Tag gryden af varmen.
TIP: Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.
Dup rejer tørre med et køkkenrulle.
Bland rejer, hvedemel, salt og et nip peber i en mellemstor skål.
Pisk æg i en lille skål.
Vend æg i skålen med rejer.
TIP: Brug halvdelen af det piskede æg til 2P.
Hæld olivenolie i en stor stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme.
Vend panko i skålen med rejer.
Steg rejer i 1-2 min på hver side, eller indtil gyldne og gennemstegte.
Overfør til en tallerken med køkkenrulle.
TIP: Brug pankoen fra stegepanden som drys. - Rejerne er færdige, når kødet er hvidt og mat.
Imens, skyl rucola.
Skræl zucchini til lange, tynde bånd.
Halver citron.
Bland rucola, zucchini, citronsaft, salt og olivenolie i en stor skål.
Vend bagte kartofler med bravasauce i en stor skål lige inden servering.
Anret kartofler og salat i dybe tallerkener.
Top med rejer og aioli.
Drys med persille.