Spansk romesco-plantefarsragu
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Spansk romesco-plantefarsragu

Spansk romesco-plantefarsragu

med mandelris og rucolasalat

I aften er der en velsmagende ragu på plantefars med smag fra Spanien på menuen. Vi steger plantefars gyldent, og derfra laves en ragu krydret med røget paprika, hvidløg og chiliflager. Til sidst cremes den med madlavningsfløde. Raguen serveres med luftige ris vendt med persille og knasende, ristede mandler, og en frisk rucolasalat.

Tags:
Hurtig
Allergener:
Gluten
Byg
Soja
Mælk
Nødder

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

180 g

Plantefars

(Indeholder Gluten, Byg, Soja)

150 g

Basmatiris

4 g

Røget paprika

1 dåse

Tomatpuré

150 ml

Madlavningsfløde

(Indeholder Mælk)

1 pose

Bredbladet persille

1 g

Chiliflager

1 stk

Løg

1 stk

Peberfrugt

40 g

Rucola

20 g

Mandler

(Indeholder Nødder Kan indeholde Rug, Sesam, Spelt, Hvede, Byg, Gluten, Havre, Jordnødder)

1 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Citron

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 dl

Vand til ris

½ tsk

Salt til ris

1 spsk

Olie til stegning

½ tsk

Salt til gryderet

1 dl

Vand til gryderet

¼ tsk

Salt til salat

½ spsk

Olie til salat

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3750 kJ
Kalorier (kcal)896 kcal
Fedt46.8 g
Mættet fedt19.4 g
Kulhydrat89 g
Sukker15.9 g
Protein30.9 g
Salt4.2 g

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Bring vand i kog i en gryde.

Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Rist mandler
2

Imens, pres eller hak hvidløg fint.

Skær peberfrugt i 1 cm strimler.

Skær løg i tynde, halve skiver.

Knus mandler (i posen) groft med en kødhammer eller kagerulle.

Opvarm en stor stegepande på middelhøj varme.

Rist mandler i 3-4 min, eller indtil gyldne, og overfør til en lille skål.

Steg plantefars
3

Opvarm olivenolie i samme stegepande på middelhøj varme.

Steg plantefars, løg og peberfrugt i 4-5 min.

Tilsæt røget paprika, chiliflager, tomatpuré og hvidløg, og steg videre i 30 sek, eller indtil velduftende.

Tilsæt madlavningsfløde, vand og salt, og lad simre i 2-3 min, eller indtil let tyknet.

TIP: Undlad chiliflagerne, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.

Forbered råvarer
4

Imens, skyl rucola.

Hak persille fint.

Halver citron.

Bland rucolasalat
5

Vend mandler og persille i gryden med ris lige inden servering.

Bland rucola, citronsaft, olivenolie og salt i en stor skål.

Server
6

Anret plantefarsragu, ris og salat i skåle.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image